Sportieve dag voor MOB-pupillen
09 Sep, 22:28
foto
De kinderen leven zich uit op de sportieve dag, Prakiki, georganiseerd door het MOB. (Foto's: MOB)


Prakiki, de jaarlijks terugkerende activiteit van het Medisch Opvoedkundig Bureau (MOB), voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand, een beperking of anderszins, is vandaag gestart. De ouders hadden zich om 8 uur met hun kinderen op het MOB aangemeld en tegen half 9 vertrok de groep naar oppas Teddybeer aan de Indira Ghandiweg voor een sportieve dag.

De bus is beschikbaar gesteld door het Nationaal Leger. Vanuit Teddybear maakte de groep een wandelloop over de Indira Gandhiweg richting scholengemeenschap Lelydorp en terug; een afstand van ongeveer 1 kilometer. Hierbij verleende de bikers unit van de politie assistentie. Aan het eind van de dag was er een muziekoptreden van CRW 2 Creations met Ferryl Spier.

De kinderen zijn beziggehouden met creatieve spelletjes onder leiding van medewerkers van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Verschillende sponsors hebben hun bijdrage geleverd, onder meer door het leveren van drank en snacks. De brandweer gaf informatie over brandpreventie op het niveau van de kinderen en als afkoeling werden zij natgespoten.
 
In Nickerie waren er ook activiteiten. Daar is begonnen met het volkslied en een lied waarbij elk kind gehighlight werd en iets over zichzelf mocht zeggen. De activiteit in Nickerie vond plaats in een lokaal van de OS van Pettenpolder, die via het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur ter beschikking was gesteld. Ook hier was er ondersteuning van Sport- en Jeugdzaken.

Het programma wordt morgen op alle drie locaties van het MOB vervolgd, meldt de organisatie.


Friday 10 April
Thursday 09 April
Wednesday 08 April