Reactie op artikel DNA-lid R.R. Hopkinson
04 Sep 2019, 19:20
foto


Ik ben op de eerste plaats heel tevreden met het ingediend voorstel van het DNA-lid R.R. Hopkinson om ons al jaren achterhaalde Rijwet te wijzigen. Ik vind dat dit DNA-lid in zijn artikel op Starnieuws zaken ook overduidelijk heeft uitgelegd. Ik heb ook in verschillende artikelen op Starnieuws mijn misnoegen geuit over het huidig gedrag/mentaliteit in ons verkeer. Er vloeit te veel onschuldig bloed in ons verkeer. Het leven van gezinnen en families wordt van het ene moment op dat andere totaal ontwricht door asociaal gedrag van een doorgedraaide verkeerscrimineel. Kostwinners worden de dood ingejaagd, waarbij nabestaanden van het ene op het andere moment in armoede, geestelijke onstabiliteit en een uitzichtloze toekomst worden gedompeld. Zo kunnen wij echt niet verder.

Waarvoor ik pleit zijn wel dat er zware straffen worden opgelegd aan verkeersovertreders. Ik pleit voor de volgende zaken t.w.:
-Iemand die niet in het bezit is van een rijbewijs en/of onder invloed van alcohol/drugs aan het verkeer deelneemt, moet gestraft worden met een geldboete van SRD 2.500,- plus verbeurdverklaring van dat voertuig;
- Iemand die niet in het bezit is van een rijbewijs en/of onder invloed van alcohol/drugs aan het verkeer deelneemt, waarbij hij/zij een verkeersongeval veroorzaakt met lichamelijke letsels, wordt vervolgd voor poging tot doodslag plus verbeurdverklaring van dat voertuig.
- Iemand die niet in het bezit is van een rijbewijs of onder invloed van alcohol/drugs aan het verkeer deelneemt, waarbij hij/zij een verkeersongeval veroorzaakt met dodelijke afloop, wordt vervolgd voor doodslag plus verbeurdverklaring van dat voertuig.
- Iemand die niet in het bezit is van een rijbewijs en onder invloed van alcohol/drugs aan het verkeer deelneemt, waarbij hij/zij een verkeersongeval veroorzaakt met dodelijke afloop, wordt vervolgd voor moord plus verbeurdverklaring van dat voertuig.
- Indien de veroorzaker niet de eigenaar is van het voertuig, wordt de eigenaar mede aansprakelijk gesteld en al zodanig vervolgd.
Ouders worden mede aansprakelijk gesteld als de veroorzaker minderjarig en onbevoegd is, indien uit onderzoek is gebleken dat de ouders kennis dragen van en goedkeuring geven aan het onmaatschappelijk gedrag van hun kind(eren).

Het omver rijden van elektrische masten is ook een bijna alledaags probleem. Aan de andere kant is het vermoedelijk ook de hoogste tijd dat de NV EBS een onderzoek moet stellen naar het gebruik van ondergrondse netwerken, vooral langs de hoofdwegen met veel mastaanrijdingen. Er komen steeds meer voertuigen bij, maar ons wegennet wordt niet uitgebreid. Hierdoor worden de wegen steeds drukker met alle nare gevolgen voor de infrastructuur op en langs de wegen. Het wegennet en bijbehorende infrastructuur dienen ook mee te gaan met de ontwikkeling, anders zullen de negatieve zaken op de wegen zich steeds blijven herhalen. Hun drukker het verkeer, hoe asocialer men zich gedraagt.

Waar ik mij wel zorgen maak, is het asociaal gedrag van politieagenten in het verkeer. Dezelfde politieagenten die moeten waken voor de naleving van orde en veiligheid in het verkeer, geven juist niet het goede voorbeeld in het verkeer. Dienstvoertuigen van de politie zonder zwaailichten en sirene maken zich vaak schuldig aan het overtreden van de maximale snelheid op de wegen. Ik hoop dat de politieagenten dit verwerpelijk gedrag achterwegen laten, want helaas moesten twee nieuwe dienstvoertuigen eraan geloven. Een veilig verkeer is in belang van ons allen. Aan de verkeerscriminelen wil ik verzoeken: leef je leven en laat mijn landgenoten a.u.b. ook leven!

Ruben Ravenberg, PhD, MBA

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May