AZP voorkomt erger bij ongeval patiënt
03 Sep 2019, 04:44
foto


Een Cubaanse patiënt is maandagmorgen van een stellage, verbonden aan de derde etage van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) gesprongen. Door alertheid van een bezoeker is erger voorkomen. De patiënt is tot nog toe in stabiele toestand en goed aanspreekbaar, meldt het AZP in een persbericht.

Nadat het AZP omstreeks half elf 's morgens de melding had gekregen van de patiënt die op de stellage stond, schakelde het de politie en brandweer in. Samen met de ordedienst en de bewaking van het ziekenhuis zijn voorzorgsmaatregelen getroffen om het ergste te voorkomen. Een oplettende bezoeker die Portugees sprak, heeft geprobeerd de patiënt op andere gedachten te brengen.

De directie van het ziekenhuis heeft ook de aanwezige Cubaanse medewerkers, medici en verpleegkundigen, ingezet om de taalbarrière te overbruggen. Ook deze Cubanen is het niet gelukt de patiënt op andere gedachten te brengen. Twee en een half uur na de melding, sprong de patiënt van de stellage.

Hij kwam terecht op een van de matrassen die het team had klaargezet op het dak van één van de omliggende gebouwen om de gevolgen van de val te minimaliseren. Het motief van de daad van de patiënt is nog niet duidelijk.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May