Surinaams voorstel voor herinrichting IOFS krijgt bijval
29 Aug 2019, 22:19
foto
Minister Rabin Parmessar (m), rechts ambassadeur Anwar Lallmohamed. (Foto: LVV/NII)


Een Surinaams voorstel voor herinrichting van de Islamic Organisation for Food Security (IOFS), heeft bijval gekregen van verschillende lidlanden. Binnen de IOFS zijn de diverse landen in secties en clusters verdeeld. Suriname en Guyana zijn op het gehele westelijk halfrond kunstmatig ingedeeld bij de Aziatische landen. Suriname heeft gevraagd deze indeling nader te bekijken.

Zo is er een Aziatische, een Afrikaanse en een Arabische cluster. Aan de vergadering is gevraagd om deze indeling nader te bekijken vanwege de kleinschaligheid en de klimatologische omstandigheden van deze landen in ontwikkeling.

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), vertegenwoordigt momenteel het land op de IOFS-Algemene Vergadering. Op de eerste dag, 27 augustus, is gesproken over het opzetten van een database voor Food Security en de regionale Food Security Programma’s. Deze database moet een overzicht geven van alle import- en exportproducten uit de lidlanden.

Parmessar heeft op de tweede dag van de vergadering samen met ambassadeur Anwar Lallmohamed, gesprekken gevoerd met topfunctionarissen in Jeddah. Op deze dag is de focus gelegd op de processing binnen de agrarische sector en het reduceren van de naoogst verliezen, de zogenaamde postharvest. Tijdens deze meeting is gezocht naar mogelijkheden voor het opzetten van de processing van deze producten. Resultaten uit deze meeting zijn de mogelijke financieringen en programma's waarop lidlanden terug kunnen vallen, zegt de voorlichting van LVV, via het Nationaal Informatie Instituut (NII).
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May