Jordy Lamsberg snelste typer van Suriname
28 Aug 2019, 10:37
foto
V.l.n.r.: Gijs van Camp (3e plaats), Abhishek Badaltjawdharie (2e plaats) en Jordy Lamsberg (winnaar). (Foto: Alembo)


De allereerste landelijke typewedstrijd is achter de rug. Aan de voorronde hebben honderden Surinamers meegedaan. De 10 deelnemers met de hoogste scores gingen afgelopen zaterdag bij Alembo live de strijd met elkaar aan in de grote finale. Uiteindelijk zijn Jordy Lamsberg, Abhishek Badaltjawdharie en Gijs van Camp, respectievelijk op de eerste, tweede en derde plaats geëindigd. De wedstrijd is georganiseerd door Alembo, die E-administratieve diensten verleent aan diverse organisaties.

Het finale toernooi bestond uit 3 verschillende wedstrijdrondes, waarbij eenieder steeds 1 minuut de tijd had om met een online tool zijn of haar typevaardigheid te tonen en de competitie te verslaan. Het ging om de meeste correcte aanslagen in 1 minuut. De spanning was duidelijk voelbaar en van de gezichten van de finalisten af te lezen. Thuis of op je werk typen is toch net even anders dan onder het toeziend oog van je concurrenten en een publiek, zegt de organisatie.

Alembo heeft deze landelijke typewedstrijd georganiseerd om het belang van 21st century skills te benadrukken, schrijft de organisatie in een persbericht. “We leven immers in het digitale tijdperk en in Suriname en de rest van de wereld zijn automatisering en digital transformation in volle gang. Typen is in dit kader "het nieuwe schrijven" en daarom een belangrijke vaardigheid om over te beschikken.”

Jordy Lamsberg, hbo-student en projectmedewerker bij Alembo, was met 429 type aanslagen de snelste typer van Suriname. Als grote winnaar van de landelijke typewedstrijd mocht hij de hoofdprijs van SRD1500 in ontvangst nemen. Abhishek Badaltjawdharie, civieltechnisch engineer, behaalde met 418 aanslagen de 2e plek en won SRD1000. Gijs van Camp, leerkracht, eindigde met een score van 350 op de 3e plaats en ontving hiervoor SRD500.

De landelijke typewedstrijd mag een succes genoemd worden, zegt Alembo, en zal gezien het doel en belang hiervan, vast en zeker worden herhaald. ”Iedereen kan leren typen en vandaag nog starten met een (online) typecursus. Alleen gezamenlijk maken we Suriname DigiFast!”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May