Tropische storm Dorian nadert Barbados
25 Aug 2019, 18:46
foto
Tropische storm Dorian bevindt zich 800 kilometer ten oost-zuidoosten van Barbados, met een maximale aanhoudende wind tussen 64 km/u. (Beeld: NOAA)


Het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) in Miami maakte vandaag bekend, dat de tropische storm ‘Dorian’ vanaf de Afrikaanse kust koerst naar de richting van de oostelijke Caribische eilanden. Er is een stormwaarschuwing uitgevaardigd voor Barbados, terwijl de vierde tropische storm van het huidig Atlantische orkaanseizoen in de richting de Kleine Antillen beweegt.

Het centrum dat  van de storm bevond zich op ongeveer 800 km ten oost-zuidoosten van Barbados en verplaatst zich met een snelheid van 20 km/uur naar het westen. De maximale aanhoudende wind bleef ongeveer 64 km/uur.

Volgens de voorspelde route wordt verwacht dat Dorian eind maandag of begin dinsdag in de buurt van de centrale Kleine Antillen is. Op dinsdagochtend zal hij op ongeveer 64 kilometer ten noorden van Barbados passeren als een sterke tropische storm. De voorspelling is dat Dorian in kracht zal toenemen wanneer het systeem dinsdagmiddag de Oost-Caribische Zee ingaat. Matige tot zware buien, onweersbuien met af en toe krachtige windstoten worden van maandagavond tot dinsdag op Barbados verwacht.

Het NHC berichtte dat later op zondag meerdere waarschuwingen en adviezen voor delen van de Bovenwindse en Benedenwindse eilanden zullen worden uitgegeven. Het adviseerde ook Puerto Rico, de Dominicaanse Republiek en Haïti om de voortgang van de storm te volgen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May