Abdoel: Harde noten gekraakt over Brokopondo-overeenkomst
20 Aug, 00:02
foto
Assembleelid Amzad Abdoel.


Assembleelid Amzad Abdoel (NDP) verwacht dat de regering later op de middag uitleg zal geven over diverse knelpunten die geconstateerd zijn over de ontwerpwetten die te maken hebben met de Brokopondo overeenkomst. "Al enige tijd is de commissie van rapporteurs bezig deze wetten voor te bereiden voor de openbare behandeling. "Bij de laatste bespreking van de commissie met de minister zijn er harde noten gekraakt. Er is uitgebreid gesproken over het milieuvraagstuk en de aansprakelijkheidsclausule's," zegt de volksvertegenwoordiger in gesprek met Starnieuws. 

Hoewel de minister van Natuurlijke Hulpbronnen volgens Abdoel heel pragmatisch is ingegaan op verschillende zaken en de aangekaarte pijnpunten eenvoudig heeft uitgelegd, verwacht hij voor de behandeling van vandaag dieper ingegaan zal worden op verschillende zaken. Er zal volgens hem diepgaand uitleg worden gegeven op de manier waarop de artikelen zijn geformuleerd. "Bij uitleg blijkt dat we allemaal hetzelfde willen, maar dat zaken anders geïnterpreteerd worden of anders geschreven zijn," meent Abdoel. 


Andere punten waarop de regering nader in moet gaan, zijn volgens Abdoel onder andere de aansprakelijkheidsclausules, de vrijwaringsclausules, de schadeloosstelling, de overdracht van de Afobakadam en eventueel de functie van de switchyard. Het geldende recht bij conflictsituaties en andere bijkomende zaken, zijn ook hete hangijzers. "Wat ook uitgebreid behandeld zal worden, is het onderzoeksdocument van de externe deskundigen van De Nationale Assemblee. Ik verwacht dat zeker de regering daarop uitgebreid zal ingaan. Ik geloof, en dat zeker na de uitleg van de minister, dat eventuele pijnpunten, zeker besproken en opgelost kunnen worden. Ik kijk uit naar een vruchtbare behandeling," stelt de politicus. 
Advertenties

Friday 21 February
Thursday 20 February
Wednesday 19 February