Joan Graanoogst vertelt over dodelijk ongeval man en schoonzoon
19 Aug, 18:55
foto


Over het overlijden van Eric Graanoogst en zijn schoonzoon Gabriel Stuger doen er verschillende verhalen de ronde. Joan Graanoogst, weduwe van Eric Graanoogst, geeft de juiste versie van het ongeval dat zaterdag de twee heren het leven heeft gekost.

Nadat een dronken autobestuurder zaterdagmiddag de elektriciteitsmast die voor het perceel van de familie Graanoogst staat, had aangereden, viel die op het wegdek. Daardoor ontstond er kortsluiting bij de woningen die op het perceel van de familie staan. De woning die het dichtst bij de straat stond, vloog gelijk in brand.

Eric Graanoogst zat op dat moment in zijn woning die verder op het erf staat. Hij had niet door dat er een aanrijding had plaatsgevonden. Op gegeven moment zag hij vanuit het raam dat er vonken kwamen bij de stekker van de freezer die buiten naast het huis op het erf stond. Hij liep ernaar toe om te kijken wat er aan de hand was. Toen hij echter dichtbij de freezer kwam, werd hij door het spanningsveld dat was ontstaan door de kortsluiting getrokken naar de freezer. Hij werd geëlektrocuteerd. Zijn schoonzoon Stuger zag dit gebeuren en haastte zich om zijn schoonvader te helpen, maar ook hij werd door het spanningsveld getrokken. Ook hij werd geëlektrocuteerd.

Joan Graanoogst vertelt dat zij zich daarop spoedde naar de zekeringskast om die uit te schakelen, waarna de twee mannen uit het spanningsveld kwamen. De familie heeft de twee mannen zelf naar de Spoedeisende Hulp vervoerd. Bij aankomst bleek dat de twee mannen al waren overleden. Het ongeval heeft zich te Reeberg voorgedaan.

Joan Graanoogst zegt dat ze met de juiste versie van het gebeurde al de verkeerde berichten die in de media verschijnen over het ongeval, wil recht trekken.
Advertenties

Friday 21 February
Thursday 20 February
Wednesday 19 February