PTC gaat voor opleiding Vastgoed en Makelaardij
18 Aug, 14:38
foto
PTC-directeur Robby Holband. (Foto: René Gompers)


Het Polytechnic College (PTC) start  in oktober met de opleiding Vastgoed en Makelaardij. “Het is op verzoek van de makelaardij,” deelt PTC-directeur Robby Holband mee. “Dit is een beroep dat te maken heeft met taxeren van roerend en onroerend goed. Komende week is er een infosessie.” PTC heeft nog twee nieuwe opleidingen in voorbereiding.

“We hebben begrepen, ook vanuit de rechterlijke macht, dat er een tekort is aan taxateurs,” vertelt Holband. “Om dat tekort op te vangen en een goede standaard te hebben, is ons gevraagd om te werken aan een opleiding. Dat hebben we gedaan en met verschillende deskundigen. Het curriculum is af en we bereiden ons dus nu voor op de start. Het houdt in dat men zal worden opgeleid om te kunnen taxeren."

Volgend week komt er een infosessie voor studenten. “Je hoeft niet perse een jurist te zijn, maar er zitten wel juridische onderdelen in want je moet de wet kennen." De opleiding omvat ook onderdelen van landmeetkunde kaarten tekenen en aflezen. "Je moet kunnen rekenen, taxeren. Er zit wat economie in. Dat zijn zowat de grote dingen waarmee een makelaar of taxateur te maken zal krijgen.”

Vooralsnog wordt ‘gefocust’ op de taxateurs, maar de opleiding zal sowieso voor iedereen toegankelijk zijn, stelt Holband. PTC telt 12 bachelor- en twee mastersopleidingen. “Nu is Makelaardij erbij gekomen, maar we hebben nog twee  in voorbereiding,” kondigt hij aan. "Verkeerskunde en Veiligheidskunde willen we gaan verzorgen op bachelor- en masterniveau. Die zijn nog in ontwikkeling maar we hopen het in 2021 aan te bieden.”

René Gompers
Advertenties

Monday 24 February
Sunday 23 February
Saturday 22 February