PL benadrukt opofferingsgezindheid bij Ied-Ul-Adha
12 Aug, 15:34
foto
De stieren worden verder verwerkt in het partijcentrum van Pertjajah Luhur te Beekhuizen.Het is een drukte bij het partijcentrum van de Pertjajah Luhur (PL) te Beekhuizen. De sfeer is er één van saamhorigheid en eenheid. Vanmorgen vroeg zijn vijf stieren geslacht bij het abattoir en terwijl de ene groep hard aan het werk is om het vlees te kappen, ontbenen, snijden en verpakken, is een andere groep bezig te koken voor eenieder die vandaag een bijdrage levert om het Islamitische offerfeest Ied-Ul-Adha tot een goed eind te brengen.

“Het is een plezier om te zien hoe de mensen eensgezind werken. Zij brengen de gotong-royong-gedachte van de partij op een perfecte manier naar buiten. Het gaat om werkers die zich enorm hebben ingezet om de Day of the Wong Jawa op Nieuw-Amsterdam tot een groot succes te maken. Vandaag, op Ied-Ul-Adha, sluiten ze die werkzaamheden op een mooie manier af”, zegt PL-voorzitter Paul Somohardjo.

Elk jaar geeft de partij in verband met het offerfeest een stier aan een aantal moskeeën. Dit jaar is besloten zaken op een andere manier aan te pakken, omdat de herdenking van 129 jaar Javaanse Immigratie pas achter de rug is. In overleg met degenen die zich bijzonder hebben ingezet om The Day of the Wong Jawa tot een succes te maken, is daarom besloten om de stieren zelf bij het abattoir te laten slachten. De dieren zijn halaal geslacht onder leiding van ustaad Nasier Eskak. Twee van de vijf stieren zijn gedoneerd door Amina Somohardjo-Pardi, twee door familie van Paul Somohardjo en één door Bronto Somohardjo.Volgens de Koran is een derde deel van het geofferde dier bestemd voor degenen die het offert, een derde is voor familie en vrienden en een derde is voor de minderbedeelden in de samenleving. “Een derde is dus voor de armen, maar ja, wie is nu niet arm? Technisch gezien is bijna eenieder nu arm. Iedereen is dus van harte welkom om een pakje vlees te komen halen, zolang de voorraad strekt”, zegt PL-voorzitter Somohardjo. 

De opofferingsgezindheid die tijdens Ied-Ul-Adha zo goed naar buiten komt, is volledig in lijn met de sociale kracht van de PL. “Ied-Ul-Adha is een offerfeest. De opofferingsgezindheid komt hiermee goed tot uiting. Dat is ook wat we nodig hebben in Suriname. Als we met z'n allen die gotong-royong-gedachte aan de dag kunnen leggen, zullen we ons land samen tot ontwikkeling kunnen brengen”, zegt Somohardjo.  

Tuesday 04 August
Monday 03 August
Sunday 02 August