Doorgezaagde delen mast bij Rosebel, hersteld
11 Aug 2019, 02:47
foto
Delen van de mast no 48 op de Afobakaweg, waren doorgezaagd. Deze mast zorgt voor de stroomtoevoer naar Rosebel Gold Mines.


Rosebel Gold Mines/Iamgold heeft mast no 48 van de Afobakalijn hersteld. Ontdekt is dat delen van de mast zijn doorgezaagd. 

Starnieuws verneemt dat de politie onderzoekt wie verantwoordelijk zijn voor de vernielingen aan de mast. Via deze mast wordt de stroomtoevoer naar onder andere Rosebel gekanaliseerd. Indien de mast zou omvallen zou dit consequenties hebben voor de stroomvoorziening naar de multinational. 

Tot nu toe zijn er geen verklaringen gegeven door de politie of Rosebel Gold Mines over de vernielingen die zijn aangebracht aan de mast. De mijn-activiteiten zijn sinds 28 juli stopgezet uit veiligheidsoverwegingen. De fabriek draait op een laag pitje. 

Topman van Iamgold Steve Letwin heeft afgelopen week een onderhoud gehad met president Desi Bouterse over de situatie. Nagegaan wordt hoe de activiteiten zullen worden hervat. Veiligheidsgaranties is een van de belangrijkste voorwaarden hierbij. Ook de bond bij Rosebel heeft geëist dat de veiligheid van de werknemers gegarandeerd is. 
Advertenties

Saturday 16 October
Friday 15 October
Thursday 14 October