Niks dilemma!
03 Aug 2019, 02:47
foto


Een reactie op het artikel van PALU-voorzitter Jim Hok: “Regering én oppositie niet inspirerend”. Anders dan PALU-voorzitter Jim Hok stelt, staat de kiezer in 2020 voor een heldere keuze. Doorgaan met het armoede en corrupt beleid van deze NDP of redden we Suriname voor de huidige generatie en onze kinderen. Niks dilemma! 

De kiezer zal niet vergeten zijn dat PALU mede verantwoordelijk is voor het huidige beleid. De partij heeft de NDP gesteund in het armoede beleid van deze regering, heeft mede mogelijk gemaakt dat een kleine top kon graaien, ten koste van de gewone burger. De wanorde en de ellende in de goudsector is mede het gevolg van het beleid van gewezen minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Jim Hok.

De kiezer staat in 2020 helemaal niet voor een dilemma. Er is maar één helder alternatief voor het huidige beleid, de Orange movement, en die beweging groeit elke dag. De VHP is de enige partij die zeer inspirerend en resultaatgericht bezig is om het land te redden. Zelfs met haar geringe middelen boekt de VHP grote successen met haar slimme projecten.  

De PALU-voorzitter geeft voorts aan dat zijn partij de kiezers de weg wil wijzen om een goede keuze te maken. Laten we even serieus zijn in de politiek. De PALU houdt zichzelf voor de gek, want deze partij speelt geen enkele rol van betekenis meer. De PALU is pas kritisch geworden naar de regering toe, toen ze eruit gezet werd. Voor de gewone man is dat niet kritisch maar hypocriet.

Toppers van de PALU hebben de revolutie en Bouterse ondersteund. Nu bestrijden ze de regering, terwijl de partij regering Bouterse/Ameerali in het zadel heeft geholpen. De heer Jim Hok was 5 jaar lang minister van NH en onder zijn ministerschap heeft zich een groot corruptieschandaal voltrokken bij de EBS, dat hij oogluikend heeft toegestaan. 
Er zijn ook concessies uitgegeven door gewezen minister Jim Hok, in de area of interest van New Mont. Tijdens zijn ministerschap was de GMD buitenspel gezet. Als je als minister in 5 jaar tijd geen ordening hebt kunnen brengen in de goudsector, hoe ga je dan aan de hand van een aantal ‘richtingswijzers’ de samenleving stimuleren om bij te dragen aan de ontwikkeling van het land? 

De PALU-voorzitter dient zichzelf de spiegel voor te houden, voordat hij over anderen praat. De VHP heeft alle recht om naar 28 zetels te vragen. En tegelijkertijd heeft de VHP voorzitter duidelijk gezegd, dat de VHP met alle Surinamers en partijen die het goed voor hebben met Suriname, zal samenwerken. 

De crisis die de NDP heeft veroorzaakt moeten we samen oplossen. De partij wil verzekerd zijn van een stevige basis en voorkomen moet worden dat bij een samenwerking, haar het mes op de keel word gezet. Het is de reinste onzin van de PALU-voorzitter dat VHP bereid is, het zelfbeschikkingsrecht in te leveren. Na de onafhankelijkheid van Suriname, heeft de VHP de onafhankelijkheid van Suriname nooit ter discussie gesteld. 

Om de augiasstal van regering Bouterse op te ruimen en te zorgen voor de wederopbouw van Suriname, hebben we ook de hulp van het buitenland hard nodig. We leven in 2019, in een wereld waarin landen en economieën van elkaar afhankelijk zijn. Eigenwijs jezelf isoleren is oud denken, dat past niet meer in deze tijd. Hulp van bevriende landen, hulp van onze eigen Surinamers in het buitenland, hulp van internationale instituties zijn nodig. Maar daarvoor is er vertrouwen nodig, vertrouwen in een nieuwe leiding in het land. De huidige regering en allen die het hebben gefaciliteerd, hebben dat vertrouwen al lang verkwanseld.

Idris Naipal
Media Commissie VHP
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May