LVV pleegt overleg over duurzaam visserijbeheer
01 Aug 2019, 22:39
foto
Minister Rabin Parmessar voert overleg met belanghebbenden in de visserijsector. 2e van l. kolonel Jerry Slijngaard van de Kustwacht.


Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), praat met belanghebbenden in de visserijsector over de problemen van de sector. Bij de gesprekken zijn onder meer de visvergunningen, de grootte van de boten en ijsboxen en de lengte en maaswijdte van de netten op de kustvaartuigen, aan de orde gekomen. Het overleg is in het kader van duurzaam visserijbeheer, zegt de voorlichting van LVV, via het Nationaal Informatie Instituut (NII)

Uit onderzoek is gebleken dat er teveel visvergunningen zijn uitgegeven. De aanwezige stakeholders, SUNFO de overkoepelende organisatie voor de artisanale visserij, SSA (Suriname Seafood Associatie), FSA (de Federatie van Surinaamse Agrariërs), de politie en de Kustwacht Suriname, onder leiding van kolonel Jerry Slijngaard, zijn allen akkoord gegaan met het reguleren van het aantal uitgegeven visvergunningen. Parmessar had eerder al gezegd dat er geen nieuwe visvergunningen meer worden uitgegeven. Vergunningen van vissers die zich niet houden aan de geldende vergunningsvoorwaarden, zullen niet verlengd worden.

Parmessar zal het dispuut over de grootte (lengte en volume) van een vissersvaartuig bespreken met de Maritieme Autoriteiten Suriname (MAS); de belanghebbenden zullen ook deel mogen nemen aan deze bijeenkomst. Hij vroeg de stakeholders om de issues goed gedocumenteerd te presenteren aan het ministerie, zodat er snel acties kunnen worden ondernomen. De afdeling Statistiek en Onderzoek van het ministerie is beschikbaar voor het geven van data.

Parmessar is van plan de komende week door te gaan met overleg, om de andere zaken, die moeten zorgen voor een duurzaam visserijbeheer in Suriname, aan te pakken, zegt LVV.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May