Masteropleiding Social Development & Policy geaccrediteerd
31 Jul 2019, 17:23
foto
Studenten van de master Social Development & Policy op fieldtrip naar Frans-Guyana


De tweejarige masteropleiding Social Development & Policy van de Faculteit der Maatschappij Wetenschappen van de Anton de Kom Universiteit is onlangs geaccrediteerd door het Nationaal Orgaan voor Accreditatie (NOVA). De opleiding telt momenteel 28 studenten en is in oktober 2018 van start gegaan. Met de accreditatie van de masteropleiding Social Development & Policy (SDP) telt de Faculteit der Maatschappij Wetenschappen nu 6 geaccrediteerde opleidingen en de Anton de Kom Universiteit van Suriname als geheel 12 geaccrediteerde opleidingen. 

De opleiding beoogt academisch hoger kader op te leiden dat zelfstandig sociaal-maatschappelijke en culturele vraagstukken in Suriname, de Caribische en Latijns-Amerikaanse regio kan onderzoeken, analyseren en daarover (beleids)adviezen uitbrengt. Deze masteropleiding is uniek in Suriname, doordat het een onderzoeksmaster (research master) betreft met een sterke focus op diepgaand, maar tegelijk beleidsrelevant, onderzoek. 

Een team van nationale en internationale deskundigen verzorgt het onderwijs en voert onderzoek uit binnen de drie domeinen van de masteropleiding. De internationale deskundigen zijn o.a. hoogleraren gelieerd aan de University of the West Indies (Trinidad), York University (Canada), de Vrije Universiteit Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen en Erasmus Universiteit Rotterdam (Nederland). De colleges van buitenlandse docenten worden opengesteld voor een breder publiek via zgn. master classes, waardoor meerdere mensen hun voordeel hieruit kunnen halen. De studie heeft een regionale focus, dit komt tot uiting in het onderwijsprogramma en ook door middel van fieldtrips. Zo zijn de studenten op een fieldtrip naar Frans-Guyana geweest en gaan zij in november op een fieldtrip naar Guyana.

Bijdrage aan ontwikkeling van Suriname
De opleiding is na twee jaren van intensieve voorbereidingen tot stand gekomen. Zo is er o.a. een werkveld- en behoefteonderzoek verricht en hebben nationale en internationale deskundigen hun input gegeven om zodoende een kwalitatief hoogwaardige masteropleiding op te zetten. De onlangs verkregen accreditatie van het NOVA bevestigt dat de opleiding voldoet aan internationale standaarden voor een wetenschappelijke masteropleiding. Naast hoogwaardig onderwijs, willen de docenten en studenten ook uitblinken in hoogwaardig en voor Suriname relevant onderzoek. 

Er wordt momenteel gewerkt aan een boek over Social Development & Policy in Suriname. In dit boek worden diepgaande analyses gecombineerd met concrete beleidsadviezen op verschillende beleidsterreinen, waaronder onderwijs, werkgelegenheid, genderongelijkheid en gronduitgifte. Al met al hoopt de master SDP op verschillende manieren een concrete bijdrage te leveren aan beleid dat gestoeld is op evidence-based policy making en daarmee aan de ontwikkeling van ons land Suriname. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May