LC Parbo Central geeft aanzet tot hergebruik papier
31 Jul 2019, 13:38
foto
Het gerecyclede papier wordt onder andere verwerkt tot eierrekken. (Foto: LC Parbo Central)


In plaats van papier te verbranden wat leidt tot toename van de uitstoot van broeikasgassen in onze atmosfeer, kan het papier liever worden verzameld en gedoneerd aan bedrijven voor recycling doeleinden. Glenn Tewari, president van Lions Club Paramaribo Central roept bedrijven en anderen om mee te werken aan de bescherming en het duurzaam behoud van ons milieu.

De serviceclub is samen met enkele bedrijven gestart met het verzamelen van onbruikbaar en/of restant papier voor recycling doeleinden. De clubleden hebben samen met enkele organisaties een hoeveelheid papier verzameld en opgehaald en overgedragen aan Soft Paper Products Suriname NV voor hergebruik door onder andere eierrekken te maken van het gerecyclede papier.

De moederorganisatie Lions Club International heeft internationaal aandacht gevraagd voor het milieu. Het recyclen van papier oftewel waste management is een van de aandachtspunten van LC Parbo Central dit jaar. In het verlengde van dit project zal de serviceclub ook het plant a tree project uitvoeren.

Lion Tewari is ervan overtuigd dat we in Suriname samen met het bedrijfsleven jaarlijks grote hoeveelheden papier kunnen ophalen voor recycle doeleinden. Dit project kan enerzijds ook zorgen voor werkgelegenheid en anderzijds een steentje bijdragen aan de verhoging van inkomsten van bedrijven en uiteindelijk de staat. Tewari ziet ook graag dat het eindproduct van het recycle proces  kan worden geëxporteerd. Hij voegt eraan toe dat het milieu er ook baat bij heeft dat afval door mensen geproduceerd ook door de vervuiler wordt verwerkt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May