LC Paramaribo Central helpt met herbeplanting mangrove
29 Jul 2019, 20:35
foto
LC Paramaribo Central heeft zondag geholpen mangroveplantjes te Weg naar Zee te planten. (Foto: LC Paramaribo Central)


Lions van Lions Club (LC) Paramaribo Central hebben samen met Sieuwnath Naipal van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, de handen in de modder gestoken om er mangrove plantjes in te doen. Naipal is al jaren bezig met het mangroveproject te Weg naar Zee. Een gedeelte van de kuststreek wordt herbeplant met mangrove om verdere erosie te voorkomen. Het project krijgt steeds meer steun vanuit organisaties en de gemeenschap.

Bedrijven hadden eerder hout gedoneerd voor het project om de bestaande steigers van het mangroveproject te Weg naar Zee te renoveren en verder uit te bouwen. Het te beplanten gebied kan nu ietwat makkelijker worden bereikt.

Anwars Hollingsworth, Lions District Governor uit Trinidad, en de Indiase ambassadeur Mahender Singh Kanyal waren er ook om de vrijwilligers zondag te ondersteunen bij het project. LC Paramaribo Central roept de gemeenschap en alle stakeholders op om dit project te ondersteunen.

Clubpresident Glenn Tewari zegt dat er dit fiscal year nog een aantal grote projecten op schema staan. Voor augustus zal de historie van de Lions in Suriname worden vastgelegd. Samen met LC Parwani is er voor november een Gezondheidsbeurs gepland. LC Paramaribo Central is de oprichter van het Lionisme in Suriname en het Caribisch Gebied. De club bestaat al meer dan 60 jaar.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May