Rastafarian Jahroots, kameraad van allure, heengegaan
28 Jul 2019, 18:35
foto


(Aangeboden)

Het bestuur van de Nationale Reparatie Commissie Suriname treurt over zijn kameraad en strijder van het eerste uur, de Rastafarian Jahroots (Rudolf Morgenstond) na een kort ziekbed is heengegaan. Jahroots heeft zich gedurende zijn gehele volwassen leven ingezet om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de maatschappelijke positie van de nazaten van de Afrikanen en in het bijzonder van die van de rastafarians in ons land. Hij heeft zich verder ingezet voor de acceptatie van kinderen van rastafarians die vanwege hun haardracht op bepaalde scholen werden geweigerd. Ook heeft hij zich de laatste jaren ingezet om slachtoffers van huiselijk geweld te begeleiden.

Voor wat de rastafarians betreft kan worden opgemerkt dat hij de spiritueel leider was van de internationale rastafarian Naya Binghi Order in Suriname. Hij heeft het mogelijk gemaakt dat deze order op den duur met alle religieuze organisaties activiteiten ontplooide. Jahroots zag zijn wens gerealiseerd toen met medewerking van de Nationale Reparatie Commissie de federatie van rastafarians begin dit jaar tot stand is gekomen.
Hij heeft in de loop van de tijd een indrukwekkende bibliotheek van boeken over de rastafarian beweging opgebouwd, waaruit hij voortdurend citeerde en wijze lessen overbracht. Mede hierdoor werd hij door de rastafarians als Elderof Ancient aangemerkt.

Jahroots was een pionier en hoeksteen van de reparatiebeweging in ons land. De Nationale Reparatie Commissie zal zijn diepgaande wijze van analyseren en vooral zijn spirituele bijdragen missen. Wij zullen verder beslist doorgaan met de realisatie van de door hem geliefde slogan: ‘Reparations for Repatriation’

Het Bestuur van de Nationale Reparatie Commissie Suriname.
Armand Zunder, voorzitter
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May