Brazilië: Gewapende mannen stelen 750 kg goud
26 Jul 2019, 10:26
foto
Het voertuig waarmee de lading goud en andere kostbare metalen is vervoerd vanuit de luchthaven Guarulhos in São Paulo, Brazilië. (Beeld: Reuters)


Gewapende mannen in Brazilië hebben 750 kg goud en andere waardevolle metalen gestolen met een geschatte waarde van minimaal US$ 40 miljoen. De verdachten betraden het vliegveld van Guarulhos in São Paulo gekleed als politieagenten en namen het goud, dat bestemd was voor New York en Zürich mee.

Volgens de politie werden twee luchthavenarbeiders gegijzeld. Sommige berichten suggereerden dat de verdachten woensdag de familie van een senior medewerker hebben ontvoerd om voorkennis over de lading te krijgen.

De verdachten vermomden hun pick-up als een Braziliaanse federale politievoertuig en dwongen werknemers het goud in hun voertuig te laden. Volgens bewakingsbeelden verlieten vier mannen het voertuig en had er minstens één een geweer.

Een woordvoerder van de luchthaven zei dat niemand gewond raakte bij het incident, maar gaf geen commentaar op potentiele gijzelaars. De luchthaven wordt geëxploiteerd door GRU Airport, een consortium dat bestaat uit Invepar, Airports Company South Africa en staatsluchthavenexploitant Infraero.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May