Minister Getrouw voert veiligheid Para drastisch op
25 Jul 2019, 07:28
foto
De minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, waarnemend korpschef Roberto Prade (links) en districtscommissaris Armand Jurel (aan het woord) en een deel van het Management Team van Para, in vergadering. (Foto: BIC Para)


Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie heeft aangekondigd dat het veiligheidsbeleid in Para drastisch zal worden versterkt. Op Onverdacht/Billiton komt er binnenkort een permanente vestiging van het Regionale Bijstands Team (RBT). In het Carolina gebied zal de politie 24 uur per dag post vatten, de Maritieme Politie zal vanaf dit weekend gedurende de vakantieperiode ook een post hebben nabij plantage Ayo en de politie surveillance zal te land en te water worden opgevoerd. 

Deze beleidsmaatregelen werden woensdag aangekondigd door minister Getrouw tijdens een overleg met districtscommissaris Armand Jurel. Volgens Jurel is het Carolinagebied bron van commerciële activiteiten (hout, goud en steenslag), waardoor veel mensen het gebied intrekken. De omliggende dorpen worden geteisterd door roofovervallen en diefstallen. Issues voor deze criminele handelingen zijn de bewindsman bekend. Het Korps Politie Suriname heeft de wanorde op de Surinamerivier met party’s en pleziervaartuigen ook al in het vizier. De introductie van de nieuwe maatregelen waren volgens Getrouw al in voorbereiding om onder meer de orde en rust in de samenleving van dit gebied te vergroten.

De bewindsman brengt spoedig, samen met de korpsleiding en het Directoraat Nationale Veiligheid, een werkbezoek aan verschillende inheemse dorpen in Para. Alle andere veiligheidsvraagstukken zullen hierbij worden aangehoord en op kort termijn aangepakt door adequate en effectieve maatregelen. De Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht zal ook bij deze hoorzittingen participeren voor een betere regulering van de commerciële houtactiviteiten in het Carolinagebied, meldt het Burger Informatie Centrum Para. 

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May