35 youth officers geïnstalleerd
24 Jul 2019, 20:38
foto
De youth officers met hun certificaten. Zij zijn geselecteerd uit 175 aanmeldingen. Minister Lalinie Gopal van Sport en Jeugdzaken heeft hen geïnstalleerd. (Foto: NII)


Van de 175 aanmeldingen zijn 35 youth officers geselecteerd en geïnstalleerd door minister Lalinie Gopal van Sport en Jeugdzaken. Voor het Caricom-programma hebben meer dan 100 jongeren zich opgegeven, terwijl 75 zich hebben aangemeld voor het United Nations Development Sustainable Development Goals, (UN-SDG) Programma. Na een sollicitatiegesprek heeft de selectie van de youth officers plaatsgevonden.

Georgette Grootfaam Caricom jeugdambassadeur zegt trots te zijn op de nieuwe officers. De groep heeft getoond zich in te zetten en de schouders onder het werk te zullen zetten, om het Caricom Jeugd Ambassadeurs Programma naar grotere hoogtes te brengen. De Caricom Jeugdambassadeurs hebben reeds voordat de officiers geïnstalleerd zijn het project 10.K For Caricom day uitgevoerd. Dit project is uitgevoerd op 30 juni en hier hebben de jongeren bewezen goed gemotiveerd te zijn.  Sivern Hammen, UN-SDG Jeugdambassadeur zegt blij te zijn met deze dag en spreekt de hoop uit dat de officers gemotiveerd blijven om samen met de ambassadeurs het werk te klaren.

Minister Gopal, voorzitter van de Jeugd Adviesraad, Richenel Trustfull, en de Jeugdambassadeurs hebben allen aangegeven dat de jongeren samen met de ambassadeurs het werk zullen doen. Ze waren het er allemaal mee eens dat de net geïnstalleerde officers voorbeeldfiguren zijn en dat de jongeren naar hen zullen opkijken, meldt het Nationaal Informatie Instituut. 

Minister Gopal zegt altijd haar ondersteuning te zullen verlenen aan het jeugd ambassadeurs programma. Suriname is de portfoliohouder van jeugd binnen de Caricom en hiermee is ook bewezen dat deze regering de jongeren voldoende ruimte geeft om het jongerenbeleid te helpen bepalen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May