LVV stuurt 20 personen naar landbouwseminar in China
18 Jul 2019, 10:39
foto
De door LVV geselecteerde personen die naar China zijn vertrokken voor het volgen van een landbouwseminar. (Foto: LVV/NII)


Twintig personen zijn door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) geselecteerd voor het volgen van een landbouwseminar in Changsa City, Hunan provincie in de Republiek China. Het gaat om vertegenwoordigers van LVV, uit de private sector en aanverwante organisaties. Voor een efficiënte uitvoering van het beleid is het trainen van kader een prioriteit bij de overheid en met name bij LVV. 

Minister Rabin Parmessar laat optekenen via het Nationaal Informatie Instituut dat vooral hoger kader noodzakelijk is. Naast kundigheid en kennis is ook het bijscholen van het kader nodig, gezien de wereld steeds aan het veranderen is. De opgedane kennis zal dan toegepast worden binnen de beleidsstructuren van het ministerie, zo ook de overdracht van kennis aan collega’s en of relevante organisaties.

Het seminar ‘Agricultural Products Processing and Trading for Suriname’, moet de deelnemers inzicht verschaffen in de verwerking en verhandeling van landbouwproducten in China. Gedurende het landbouwseminar zullen er enkele bezoekjes worden afgelegd aan de moderne landbouwgronden en –industrieën. Eveneens zal er van gedachte worden gewisseld met experts van toonaangevende agrarische verwerkings- en handelsbedrijven in Hunan en andere provincies. De deelnemers worden ook geïntroduceerd aan een platform voor economische samenwerking op landbouwgebied. Het seminar duurt van 17 juli tot en met 5 augustus 2019.

Het ministerie van LVV maakt al ruim 6 jaar gebruik van de aangeboden seminars en of trainingen van China. Dit word aangeboden aan landen om onder andere de band tussen China en andere landen te intensiveren. Ook naar andere landen zoals India, VS en Caribische landen worden kaders gestuurd voor deelname aan seminars of trainingen. Voor de participatie aan bovengenoemd seminar zijn belanghebbende geselecteerd op basis van hun voorkennis. Het onderdirectoraat Administratieve Diensten/Human Resource Management is belast met deze procedure.

 
Advertenties