CBvS introduceert beleggingsproducten
14 Jul, 06:36
foto
De coupures die beschikbaar zijn, hun looptijd en de rentepercentage.


Financiële instellingen krijgen alternatieven om te beleggen voor korte, middellange en lange termijn. De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft goudcertifcaten en 'certifcate of deposit' geintroduceerd. De CBvS deelt mee dat deze stap zal bijdragen aan modernisering van de monetaire beleidsvoering. 

De CBvS wil een nieuwe impuls geven aan de verdere ontwikkeling van de binnenlandse financiële markten. Bij voldoende interesse voor de beleggingsproducten zal de CBvS het grote publiek eveneens in de gelegenheid stellen om te beleggen in haar financiële instrumenten. De goudcerficaten zijn volledig gedekt door het monetaire goud van de CBvS en worden uitgegeven in drie coupures, waarvan de nominale waarden in grammen fijn goud zijn uitgedrukt. 

Afhankelijk van de looptijd wordt over de nominale goudwaarde van de goudcertificaten een vaste rente vergoed, in goud uitgedrukt doch in Surinaams wettig betaalmiddel uitgekeerd, variërend tussen 2% en 3% op jaarbasis. Deze financiële instrumenten van de CBvS markeren een nieuwe fase in haar beleidsvoering, die haar in staat zal stellen om de liquiditeitenmassa in de economie effectiever te beheersen.