PL heeft eerste hoofdkwartier en kern hoofdweg Meerzorg
09 Jul, 07:33
foto
Voorzitter Paul Somhardjo van Pertjajah Luhur bij de ingebruikname van het eerste verkiezingshoofdkwartier van de partij zondag te Meerzorg.


Met de installatie van de kern Meerzorg aan de Hadji Iding Soemitaweg heeft de Pertjajah Luhur (PL) in totaal negen kernen in het ressort Meerzorg. Deze is de eerste kern van de partij aan de hoofdweg. Alle andere kernen zijn in de binnenwegen. “En we gaan niet stoppen. We gaan door”, zegt PL-voorzitter Paul Somohardjo. Volgens planning zullen binnenkort onder meer Tamanredjo en Nieuw-Amsterdam worden aangedaan. 

De kerninstallatie vond gelijktijdig plaats met de feestelijke opening van het eerste verkiezingshoofdkwartier van de partij te Meerzorg. Tevens is op dezelfde plek een filiaal van haar volkswinkel geopend. De PL heeft in Commewijne nu twee weekendvolkswinkels, waarvan de andere te Mariënburg gevestigd is. “Ressort Meerzorg is groot. Als je hier wint, heb je alvast één zetel. Commewijne is goed voor vier zetels. Willen we meer zetels binnenhalen, dan moeten we Meerzorg winnen”, gaf Somohardjo de aanwezigen mee. 

De PL-voorzitter legde de nadruk op dat er verandering van beleid moet komen. Hij kaartte onder meer de vele gevallen van corruptie onder de huidige machthebbers aan, waaronder steekpenningen die zijn genomen voor het bouwen van de Wijdenboschbrug. Somohardjo zei verder dat de partij klaar staat om te werken voor het volk. Binnenkort start de PL met haar huis-aan-huis-bezoeken. “We willen verandering, ook in Commewijne”, sprak de PL-voorman. Eerder had Assembleelid Ingrid Karta-Bink de aanwezigen gegarandeerd dat de partij opkomt voor alle mensen. “Ook al wil je niet voor me stemmen, als ik in het parlement zit, zal ik voor je opkomen”, zei ze. Karta-Bink hield de mensen evenwel voor dat hoe meer zetels de partij haalt, hoe krachtiger zij haar stem kan laten horen als zij opkomt voor het volk.  

De politica, woonachtig in Commewijne, zei dat dit district veel kracht en potentie heeft. “Iedereen wil een bijdrage leveren. Maar dan vraag je je af: welke ontwikkelingen zijn er nu? Ik zie wel de ontwikkeling dat de prijzen omhoog gaan. Ik zie ook een ontwikkeling dat de koers van 2.80 naar 8.30 is gegaan,” hield ze de mensen voor. Volgens Karta-Bink hebben velen zich in 2015 laten misleiden, maar ervaren ze nu allemaal dat het niet goed gaat in het land. Over de geluiden dat sommige mensen niet naar de stembus willen gaan in mei 2020, onder meer vanwege teleurstelling over de vele perikelen in de politiek, zei het DNA-lid dat precies zoals een baby leert lopen met vallen en opstaan, deze mensen ook dat voorbeeld moeten nemen. De baby valt, maar staat weer op. Telkens weer, totdat hij leert rennen. Zo moeten we ons ook gedragen. Als je fouten hebt gemaakt, moet je daaruit leren en niet weer dezelfde fouten maken. Op 25 mei stem je dus voor een ander beleid, gaf ze de mensen mee. 

Karta-Bink was er ook niet ver te spreken dat president Desi Bouterse de voorkeur geeft aan buitenlandse artsen boven de Surinaamse medici. Dat hij 500 Cubaanse artsen naar Suriname zou laten halen als het aan hem lag, geeft volgens haar aan hoe hij over onze eigen artsen denkt. De vele beperkingen en uitdagingen waarmee jongeren worden geconfronteerd wanneer zij een medische studie willen volgen, keurt ze ook af. “Als we aan de macht komen, zullen we het systeem veranderen. Elk kind dat wil studeren, zal daartoe de kans krijgen. Laten wij die verandering brengen voor een beter Suriname”, stelde ze. 
Advertenties

Monday 25 May
Sunday 24 May
Saturday 23 May