Copa America: Messi's kritiek ongegrond
07 Jul 2019, 16:37
foto
De aanvoerders van zowel Argentinie als Chili krijgen de rode kaart in de 37e minuut van de wedstrijd voor de derde plaats.(Foto: Reuters)


Zuid-Amerikaanse voetbalbazen zeggen dat beschuldigingen over de integriteit van de Copa America "ongegrond" zijn en "een gebrek aan respect vertegenwoordigen". De Argentijnse aanvoerder Lionel Messi claimde dat de wedstrijd "corrupt" was nadat hij zaterdag het veld uit werd gestuurd in de troostfinale tegen Chili. Argentinië won de wedstrijd met 2-1.

"De beker is gefixt voor Brazilië," voegde Messi eraan toe. De Argentijnse voetbalbond klaagde over "ernstige en grove scheidsrechterfouten" na de 2-0 semi-finale nederlaag van woensdag door gastland Brazilië.

Messi kreeg in de 37e minuut een rode kaart tegen Chili, na een botsing met Gary Medel, die ook tegen rood aankeek. "We hoeven geen deel te zijn van deze corruptie", zei de Barcelona-aanvaller. "Ze hebben ons gedurende dit toernooi een gebrek aan respect getoond. "Helaas, de corruptie, de scheidsrechters, ze laten niet toe dat mensen van voetbal genieten, ze hebben het een beetje verpest."

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol heeft later een verklaring uitgegeven die niet direct naar Messi verwijst en zegt: "Een fundamentele pijler van fair play is om de resultaten te accepteren met loyaliteit en respect. Het is onaanvaardbaar dat als gevolg van incidenten die kenmerkend zijn voor wedstrijden, waarbij 12 teams betrokken zijn, allemaal op gelijke voorwaarden, ongegronde beschuldigingen zijn geuit die van elke waarheid gespeend zijn en de integriteit van de Copa America in twijfel trekken. Deze beschuldigingen vertegenwoordigen een gebrek aan respect voor de concurrentie, alle deelnemende spelers en de honderden professionals van Conmebol."

Brazilië heef de Copa America 8 keer gewonnen en staat vanmiddag in de finale tegen Peru.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May