31 personen in Albina aangehouden voor mensensmokkel
04 Jul 2019, 13:43
foto


31 personen, onder wie 28 vrouwen en drie mannen zijn in Albina aangehouden door de rechercheurs van de afdeling 'Trafficking in Persons' (TIP). Er is een gezamenlijke actie met andere afdeling van Bestrijding Zware Criminaliteit uitgevoerd. De mensen zijn overgebracht naar Paramaribo. 

Twee  mannen zijn van Chinese komaf en de derde is Dominicaan. De twee Chinezen zijn de eigenaar van een winkelzaak  en een nachtclub. De mannen zijn aangehouden op verdenking van mensensmokkel en mensenhandel. De 28 vrouwen zijn commerciële sekswerkers van Dominicaanse komaf, meldt de politie Public Relations. 

Van de 28 vrouwen zijn 12 in verzekering gesteld, omdat zij illegaal in Suriname vertoeven. De andere vrouwen zijn heengezonden nadat zij hun verblijfsdocumenten en paspoorten hebben overgelegd waaruit blijkt dat zij via de legale weg Suriname zijn binnengekomen. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de twee eigenaren hangende het onderzoek in verzekering gesteld voor mensensmokkel en mensenhandel.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May