PRO brengt ode aan oud-parlementsvoorzitter Wijntuin
03 Jul 2019, 02:48
foto
Joan Nibte, ondervoorzitter van de Partij voor Recht en Ontwikkeling overhandigt een plakkaat en de ontwikkelingsvisie van de partij aan Emile Wijntuin, voorzitter van het eerste parlement. (Foto's: PRO)


De Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO) heeft aan Emile Wijntuin, de eerste voorzitter van het parlement, een ode uitgebracht. Dit werd afgelopen maandag gedaan in verband met Keti-Koti. PRO-ondervoorzitter Joan Nibte, die de overhandiging deed, gelooft dat er veel geleerd kan worden van Wijntuin. "Politici zijn tegenwoordig te vaak afgestemd op eigen belang. Dat zie je terug in de vele concessies in handen van politici", vindt Nibte.

De PRO heeft gemeend om politici, die zich hebben ingezet voor land en volk, te waarderen. Wijntuin is medestichter van de Republiek Suriname en is oud-voorzitter van de Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV). Hij was in 1973 lid van de Staten van Suriname. Na de onafhankelijkheid was hij voorzitter het parlement.

Uitgaande van de beginselen van de PRO, stelt Nibte dat de partij in alle rechtvaardigheid en naar eer en geweten, politiek voert in het belang van Suriname. Hierbij kan PRO zich terugvinden in de denkwijze van moedige en integere leiders, zoals Wijntuin. De oud-politicus kreeg een plakkaat en een exemplaar van de Ontwikkelingsvisie van de PRO, overhandigd in het district Coronie.

Op zondag is er ook een voetbal knock-out gehouden met verschillende voetbalverenigingen, in Coronie. Dit werd georganiseerd door SOL-NUR Creations in samenwerking met de PRO. Sport- en sportactiviteiten genieten een hoge prioriteit bij de partij; dat is terug te zien in de ontwikkelingsvisie. De voetbalverenigingen kwamen uit verschillende districten naar Coronie voor het toernooi. De jongeren hebben trofee’ s ontvangen van de partij. Ook is er een trofee overhandigd aan J.Richters, voor ‘most valuable player’, meldt PRO. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May