Politie-informatie over de vijf omgekomen kinderen
02 Jul 2019, 16:00
foto


De politie Public Relations heeft de namen vrijgegeven van de vijf kinderen die vandaag zijn omgekomen bij twee afzonderlijke branden. Het gaat om kinderen tussen anderhalf en zes jaar die het leven hebben gelaten. De ontzielde lichamen zijn door het Openbaar Ministerie in beslag genomen. 

De 2-jarige peuter Delvano Eind is bij een woningbrand aan de Petrusweg om het leven gekomen. Toen de politie van Latour ter plekke aankwam, stond het huis in lichterlaaie. Bij aankomst van de brandweer was Delvano al omgekomen in de vlammenzee. De brandweerlieden troffen zijn verkoold lijkje in het huis aan. De oorzaak van de brand is nog niet bekend en de moeder van de peuter is nog niet achterhaald.

De tweede woningbrand was aan de Ellestraat. Bij aankomst van de politie stond ook dit huis in lichterlaaie. De brandweerlieden blusten het vuur en troffen daarna vier verkoolde lijkjes in het huis aan. Het gaat om de 6-jarige Tushero van Hetten, de 4-jarige tweeling Jayden en Djalia van Hetten en de anderhalf jaar oude Trishon van Hetten.

Volgens het voorlopige politioneel onderzoek had de moeder van deze vier jongetjes de oppas van haar kinderen aan haar 15-jarig nichtje D.B. gelaten. Het was gebruikelijk dat D.B. tegen betaling op de kinderen lette wanneer de moeder naar haar werk moest.

D.B. is tijdens noch na de brand op het woonadres aangetroffen. Buurtbewoners hebben nog geprobeerd de toegangsdeuren tot de woning open te breken, maar dat is hen niet gelukt. De moeder van de kinderen kreeg het slechte nieuws te horen, toen zij op haar werk was.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May