Brand Zwartenhovenbrugstraat geblust; 2 gebouwen afgebrand
01 Jul 2019, 11:39
foto
De brand aan de Zwartenhevenbrugstraat is geblust. De brandweer is nog bezig met nablussingswerkzaamheden. De weg is nog afgesloten. (Foto: René Gompers)


De brandweer heeft de brand aan de Zwartenhovenbrugstraat intussen geblust. Het vuur is begonnen bij pand nummer 127, dat al jaren gesloten is. De vlammen sloegen al gauw over naar het gebouw ernaast. De brandweer heeft er alles aan gedaan, zegt piket officier Ettiré Meursing in gesprek met journalisten, om te voorkomen dat het vuur kon overslaan naar Kasimex Office Center. "Er is heel hard gewerkt waardoor het gebouw gespaard is gebleven," zegt de brandweercommandant.  

Meursing deelt mee dat toen de brandweer ter plekke aankwam, de twee gebouwen in lichterlaaie stonden. Op dat moment was het niet bekend dat ze leegstonden. Later toen de eigenaar aankwam op de plaats des onheils, heeft hij de brandweer verteld dat er geen spullen in de gebouwen waren. 

De panden 127 en 129 konden niet gered worden. De brandweer was met zes blusvoertuigen en de tankwagen aanwezig. Meursing merkt op dat een brand in de binnenstad zich heel gauw kan uitbreiden. Daarom is er geen enkel risico genomen. Naast de brandweerwagens van de hoofdkazerne aan de Gemenelandsweg, waren er ook twee blusvoertuigen van Knuffelsgracht ingezet bij het blussen. De dompelpomp zou indien nodig ingezet worden om water te pompen vanuit de Surinamerivier. "Ik ben trots op de brandweermannen die hard hebben gewerkt en een goede job hebben gedaan. Hierdoor kon het vuur niet overslaan Kasimex," legt Meursing uit. Dat pand werd ook gelijk nat gehouden. Daardoor is de schade beperkt gebleven. Wat de oorzaak van de brand is, is nog niet duidelijk. De politie is bezig met het onderzoek. 

René Gompers
Advertenties

Saturday 03 December
Friday 02 December
Thursday 01 December