Fleurige en stijlvolle Manspasi Prodowaka Moengo
30 Jun 2019, 12:27
foto
De junioren groep Super Adjoema is ongetwijfeld een publiekstrekker tijdens de Subisco Manspasi Prodowaka te Moengo (Foto's: Dwight Djoe)


Keurig en fleurig stonden ze allemaal aan de start bij Clock House (Stontapoe) in Moengo. De meesten overwegend in de traditionele klederdracht van de Marrons. De passende en bijbehorende attributen maakten de klederdracht tot één geheel en beslist stralend voor het oog. De creativiteit was duidelijk te merken bij de groepen. 

Enkele vrouwelijke deelnemers plaatsen nog de puntjes op de i bij hun groepsgenoten en de laatste toon van de liedjes en leuzen worden ingezet. Ze zijn allen vast van plan om ook dit jaar een goede beurt te maken en het publiek te laten genieten van hoogstaande cultuur prodo, tijdens de tweedaagse Subisco Manspasi Prodowaka die zaterdag van start is gegaan te Moengo in verband met herdenking 156 jaar emancipatie.

Het startsein werd gegeven door districtscommissaris Kenya Pans samen met de voorzitter van de culturele vereniging Teki Leli, Tresna Pinas. Deze vereniging die belast is met de organisatie van de Manspasi Prodowaka, heeft zich enorm ingezet om dit alles voor elkaar te krijgen. Op de eerste dag stonden 14 senioren en 4 junioren groepen aan de start. Het thema dit jaar is, ’Opo waka mek a fatu broko saka’. Zowel Pansa als Pinas stonden even stil bij dit thema en wezen op het belang van bewegen. Ook de verdraagzaamheid en tolerantie werden onderstreept door Pinas die zich naast de groepen ook richtte tot het goed opgekomen publiek. De Prodowaka is om 16.00 uur begonnen en de laatste groep was om 20.00 uur binnen. 

Zoals gebruikelijk zijn er ook dit jaar publiekstrekkers. Super Adjoema bleek op zijn top te zijn met niet alleen de stijl maar meer nog om de danspasjes, die het publiek behoorlijk enthousiast maakte. Pikin Santi mag wat de stijl betreft, beslist ook in dit rijtje geplaatst worden. Butju en Bakaa Dimi, twee entertainment persoonlijkheden die de laatste tijden tegen over elkaar stonden, zijn nu op één lijn. Ze lopen beiden voor de groep Awanja. Vandaag is de laatste prodo-dag en het belooft weer een waar spektakel te worden. Er worden nog meer groepen verwacht aan de start. 

Ala-D Media

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May