RGD doet er alles aan om personeel uit te betalen
28 Jun 2019, 14:19
foto
Sebita Gopal, waarnemend directeur van de Regionale Gezondheidsdienst. (Foto: Raoul Lith)


Waarnemend directeur van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD), Sebita Gopal, doet er alles aan om ondanks de beslaglegging op de tegoeden, toch salarissen uit te kunnen betalen aan ruim 800 medewerkers. Ex-directeur Maaltie Sardjoe heeft 'derden beslag' gelegd omdat ze meent dat RGD haar nog geld schuldig is. Gopal zegt in gesprek met journalisten dat de betaling allang verricht is. Het gaat om een vonnis van drie jaar geleden, augustus 2016. 

Over enorme malversaties die geconstateerd zijn door Orion Assurance & Advisory NV, zegt Gopal dat zij het rapport recent heeft ontvangen. Deze kwestie zal niet zo gelaten worden. "Het ziet er niet goed uit voor de RGD," concludeert zij. Het gaat om de uitvoering van grote projecten, waarbij niet volgens de richtlijnen zijn gewerkt. De zaak zal grondig onderzocht worden. "Er zal zeker opgetreden worden, want het gaat om gemeenschapsgelden", benadrukt de RGD-topper. 

Over de uitbetaling van de salarissen, zegt Gopal dat ze sinds 's morgens met deze kwestie bezig is. De deurwaardersexploot heeft de RGD donderdag ontvangen. De personeelsbond en de Vereniging van Regionale Gezondheidsdienstartsen zijn op de hoogte gesteld van de situatie. Zij hebben ook alle documentatie gekregen. Met het oog op het 'long weekend' wordt alles in het werk gesteld om de betalingen toch nog te verrichten. De advocaat is ook ingeschakeld om de beslaglegging op te heffen, want deze is onrechtmatig volgens Gopal. "Uit onderzoek blijkt dat ze gelden wél heeft ontvangen", benadrukt de RGD waarnemend directeur. 


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May