Minister Tsang: 'Met Copa Airlines gaat wereld voor ons open'
28 Jun 2019, 00:00
foto
Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme.


Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme verwacht dat met de vluchten van Copa Airlines naar Suriname "de wereld voor ons opengaat". Hij verwacht dat hiermee de connectiviteit van en naar Suriname flink wordt verbeterd." Dit zegt de bewindsman om een reactie gevraagd aan Starnieuws. Op 6 juli vindt de inaugurele vlucht vanuit Panama naar de Johan Adolf Pengel luchthaven plaats. 

"Dit is zeker van belang voor het toerisme, maar ook de handel krijgt een zekere boost. Indien wij een toerisme destinatie willen zijn, dan is het belangrijkste dat we bereikbaar zijn," stelt Tsang. "We zijn er aldoor mee bezig geweest. Het begon met het private initiatief om een rechtstreekse vlucht naar Cuba uit te voeren. Dat is ondertussen uitgegroeid tot vier volle vluchten per week. 550 toeristen per week die Suriname aandoen vanuit Cuba. Het heeft de binnenstad economisch doen opleven en we zien dat de toeristen steeds meer ontdekken. Daarmee hebben we gezien dat er een behoefte in de regio is voor een shopping destination naast Miami. Suriname is zeer aantrekkelijk vanwege de relatief lage prijzen voor goederen, verblijf en vertier," zegt de minister. 

De private sector speelt volgens Tsang goed in op de ontwikkeling. "Ik ben onlangs teruggekeerd uit Cuba en ik heb veel meer mogelijkheden gezien die we kunnen benutten. Hetzelfde geldt voor Panama. Daarnaast ga ik binnenkort naar Frans-Guyana om te kijken wat we nog meer kunnen doen om meer Fransen hiernaartoe te halen," deelt de bewindsman mee. 

Door de luchtverbinding met Panama is Suriname onderdeel van de 'Number 1 Network in Latin-America' in de luchtvaartsector. De intentieverklaring tussen NV Luchthavenbeheer en Copa Airlines is in februari dit jaar getekend. Copa Airlines is uitgeroepen tot de Most Punctual Airline in The World van 2018. Het vliegbedrijf is tegelijk zes jaren achtereen de Most On-time Airline van Latijns-Amerika. 

Suriname is nu één van de 33 landen en 81 bestemmingen die het netwerk van het Panamese vliegbedrijf telt. Copa gaat twee keer per week vliegen van en naar Paramaribo vanuit Tocumen Airport in Panama. De haven staat bekend om zijn snelle verbindingsvluchten, in één keer inchecken van bagage tot de eindbestemming en de minieme douane en immigratieprocedures. Copa heeft een vloot van 109 vliegtuigen, laatst nog aangevuld met een Boeing MAX-9, die is aangepast voor extra comfort.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May