Bee: Barbaars en crimineel gedrag in Moengo, corrigeren
27 Jun 2019, 12:29
foto
Kunstenaar Marcel Pinas (links) toont een van de opengebroken deuren aan Assembleelid Marinus Bee.


Assembleelid Marinus Bee (ABOP) vindt het barbaars dat districtscommissaris (dc) Kenya Pansa opdracht heeft gegeven om vernielingen aan te brengen aan de Tembe Art Studio van de Stichting Kibii in Moengo. Bee heeft zich vanmorgen ter plekke georiënteerd en vindt dat hier corrigerend moet worden opgetreden. Hij heeft intussen telefonisch contact gehad met vicepresident Ashwin Adhin en heeft hem de situatie voorgelegd. De volksvertegenwoordiger zal nog vernemen van de bewindsman wat er verder zal gebeuren. 

Bee zegt aan Starnieuws dat de dc samen met de ministers Stuart Getrouw van Justitie en Politie en Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie in feite een inbraak hebben gepleegd. "Er is geen bevel van de procureur-generaal om het gebouw binnen te dringen en deuren van de studio open te breken. De dc en de ministers, nog er bij van Justitie en Politie, zijn behoorlijk in de fout gegaan. Zij hebben zich schuldig gemaakt aan overtreding van artikel 414 van het Wetboek van Strafrecht," meent Bee. 

De ABOP-topper vindt dat indien de regering een school wil opzetten in het oud-ziekenhuis van Suralco, er overleg met kunstenaar Marcel Pinas van Stichting Kibii gepleegd kon worden. Pinas heeft toestemming van Suralco om gebruik te maken van het gebouw. Via overleg kon nagegaan worden of de school én de studio in het gebouw kunnen worden gevestigd. "Maar overgaan tot vernielingen, kan niet worden goedgepraat. Dit is crimineel gedrag en wij wijzen dat sterk af," zegt Bee. 

De politicus wijst op de vele goede zaken die Pinas heeft neergezet voor Moengo. De jeugd van Marowijne is betrokken bij de vele educatieve en creatieve activiteiten. "De overheid kan niet op deze manier optreden tegen een burger die zich zo inzet voor de lokale gemeenschap," voert Bee aan. Hij hoopt dat de regering tot bezinning komt en de grote blunder die gemaakt is, gaat corrigeren. 
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April