PL gaat akkoord met uitdaging Nikos voor openbaar debat
08 Jun 2019, 00:56
foto


Pertjajah Luhur (PL) zal de uitdaging van Marten Schalkwijk, directeur van Nikos, aannemen voor een openbaar debat. Intussen heeft Schalkwijk een officiële brief ontvangen van Nasier Eskak, voorzitter van Kennisinstituut PL. In zijn antwoord aan PL herhaalt Schalkwijk wat hij reeds in een ingezonden stuk in Starnieuws heeft aangegeven namelijk dat hij bereid is in gesprek te gaan, maar dan in een publiek programma zoals To The Point.

PL zegt aan Schalkwijk bereid te zijn met hem van gedachten te wisselen over de Nikos opiniepeiling in Wanica. Voorgesteld wordt om een paneldiscussie te houden in aanwezigheid van verschillende actoren in de politiek met de gelegenheid tot het stellen van vragen. Er worden enkele namen genoemd van panelleden.

Het voorstel van PL is dat Schalkwijk en het Kennisinstituut een presentatie houden over de resultaten van de laatst gehouden Nikos peiling in Wanica. Dit kan gebeuren via Apintie, zoals voorgesteld door Schalkwijk of in hotel Torarica, waarbij de discussie geheel rechtstreeks uitgezonden zal worden via de televisie.

In de opiniepeiling wordt gesteld dat de PL conform deze steekproefpopulatie, goed is voor maar 1,2% van het aantal stemmen en zelfs haar zetel verliest in Wanica. “Voornoemde resultaten zijn in schril contrast met de eigen informatie waarover de Pertjajah Luhur beschikt met betrekking tot het district Wanica. Het resultaat van de afgelopen verkiezingen wijst ook uit dat de Pertjajah Luhur steeds een zetel heeft binnengehaald," zegt de politieke partij. 

Het is opvallend dat in Suriname peilingen alleen worden betwist door partijen die er minder goed voor staan volgens de peiling. Het is een kinderachtige reactie om de schuld van een slecht resultaat in de schoenen van de boodschapper (in dit geval het NIkos) te schuiven. In andere landen wordt niet getwijfeld aan de resultaten van opiniepeilingen, omdat een peiling niets anders is dan een wetenschappelijk onderzoek, stelt Schalkwijk. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May