Weg naar Ricanau Mofo wordt geasfalteerd
08 Jun 2019, 06:36
foto
President Desi Bouterse geeft het startsein voor de asfaltering van de weg naar Ricanau Mofo. Linksvoor minister Vidjai Chotkan van OWT&C. (Foto: NII)


De 9 kilometerslange weg naar Ricanau Mofo in het district Marowijne wordt vanaf de Lijnweg geasfalteerd. President Desi Bouterse heeft het startsein gegeven voor de rehabilitatie en asfaltering van de weg. Hij gaf aan ervan overtuigd te zijn dat de aanpak van de weg een enorme ontwikkeling voor de omgeving op gang zal brengen. De werkzaamheden worden door de aannemer Tjongalanga uitgevoerd.

Bouterse prees de inzet van de bewoners op het gebied van landbouw en riep de jongeren op om hun woongebied tot grotere bloei te brengen. Minister Vidjai Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) merkte op, dat met de verbeterde infrastructuur meer afzet van landbouwproducten zal plaatsvinden. Volgens hem zal Ricanau Mofo uitgroeien tot een centrum.

De vertegenwoordiger van Tjongalanga, Dave van Lee, zegt dat het bedrijf in een eerder stadium, in Marowijne al een aantal wegen heeft aangepakt. Over de afwatering van het gebied zal gesproken worden met het districtscommissariaat en de bewoners van het gebied. Districtscommissaris Kenya Pansa en DNA-lid Grace Watamaleo zaten ook in de regeringsdelegatie, meldt het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May