Verdachten vrij door onvoldoende bewijs
29 May 2019, 22:51
foto


Alvertino B. en Ronalvi P. zouden deel hebben gehad aan diverse diefstallen waarbij een bepaald voertuig werd gebruikt. Ronalvi P. is inmiddels overleden. Hij werd vrijgesproken van de algehele tenlastelegging. Ook Alvertino B. hoorde vrijspraak, omdat er geen wettig en overtuigend bewijs tegen hem is geleverd.

In deze zaak heeft kortgedingrechter Mettendaf de politieman die de zaak heeft onderzocht, gehoord voordat zij het vonnis velde. De getuige verklaarde dat het rijbewijs dat Alvertino B. had overgelegd vervalst was. Uit het onderzoek is niet gebleken dat het voertuig waarmee de berovingen zijn gepleegd, is verkocht. De politie had de informatie dat Alvertino B. het voertuig inzette om diefstallen te plegen. Hij produceerde vervalste documenten, waarmee hij aangaf dat het voertuig was verhuurd. Echter kon dit niet hard worden gemaakt.

Officier van justitie, Roy Elgin, voerde aan dat het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk verklaard moet worden voor wat Ronalvi P. betreft, aangezien hij overleden is. De ernstige bezwaren staan overeind voor medeverdachte Alvertino B., maar er is onvoldoende bewijs. Volgens Elgin hebben politiemannen die een eed hebben afgelegd, rijbewijzen vervalst. Hij vroeg om vrijspraak.

Mettendaf was het eens met de aanklager. Ze merkte op dat hetzelfde voertuig steeds ingezet werd bij diverse diefstallen, maar dat het wettig en overtuigend bewijs niet geleverd is. Ze benadrukte dat er slechts vermoedens waren.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May