Verdachte blijft diefstal ontkennen
29 May 2019, 03:31
foto


Savario A. zou een tas met euro 850 en SRD 10.000 hebben weggenomen uit de auto van een fruitverkoper. Op die bewuste ochtend ging de verdachte naar de fruitverkoper toe en wilde hij wat fruit kopen. Hij vroeg de verkoper of hij euro’s kon wisselen. De man zei dat hij daarvoor naar de cambio moest. Volgens de fruitverkoper ging de verdachte er daarop met zijn tas vandoor. De politie werd toen ingeschakeld.

Kort daarna heeft de politie de verdachte klemgereden. Bij hem werd euro 850 aangetroffen. Savario A. ontkent dat hij iets met de diefstal te maken heeft. Volgens hem had hij euro 1.000 van zijn moeder ontvangen. Daaruit had hij euro 150 betaald aan huishuur. Het overige bedrag werd bij hem aangetroffen.

De benadeelde had een verkeerd kentekennummer doorgespeeld, maar de kleur en het type van het voertuig klopten. Raadsman Robby Dens die deze verdachte bijstaat, voerde aan dat als de man op heterdaad betrapt is, waar de rest van het geld is. Hij noemde het bewijs van het Openbaar ministerie onvoldoende. Ook noemde de raadsman de verklaringen van de benadeelde inconsistent. Verder gaf de advocaat aan dat er tal van auto’s van dezelfde kleur en het type rondrijden. Het kentekennummer was incorrect.

In het voertuig van de verdachte werd een memory stick aangetroffen die aan een andere benadeelde toebehoorde. De benadeelde heeft de stick positief herkend. Volgens aanklager Roy Elgin is de modus operandi steeds dezelfde. Het voertuig is door meerdere benadeelden herkend. Een andere benadeelde heeft hem positief herkend. Elgin zei dat niet omdat de verdachte heeft ontkend, dat het betekent dat hij het feit niet heeft begaan. Hij merkte op dat niet de verdachte op heterdaad is betrapt, maar het gepleegde feit. Volgens Elgin is er meer dan aan bewijs minima voldaan.

In zijn laatste woord zei Savario A. dat hij de feiten niet heeft gepleegd. Volgens hem stond het voertuig van de benadeelde op drie meter afstand van zijn voertuig. Hij snapt niet hoe hij dan de tas uit het voertuig zou kunnen wegnemen. Op 17 juni zal Mettendaf vonnis vellen in deze zaak.

Wanita Ramnath

 

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May