Premier Antigua & Barbuda twee dagen in Suriname
28 May 2019, 13:19
foto
Overleg tussen Suriname en Antigua & Barbuda onder leiding van president Desi Bouterse. Premier Gaston Browne is voor een tweedaags bezoek in Suriname. (Foto: NII)


De premier van Antigua & Barbuda, Gaston Browne, is voor een tweedaags bezoek in Suriname. President Desi Bouterse heeft vandaag de hoge gast ontvangen voor een bilateraal overleg. De president vindt deze ontmoeting belangrijk, omdat Suriname alle mogelijkheden die kunnen leiden tot economische ontwikkeling optimaal moet benutten. Het bilateraal overleg welke gevoerd is heeft als centraal doel een hechtere samenwerking tussen beide naties, om wederzijds voordeel te realiseren, meldt het Nationaal Informatie Instituut. 

Aan het bilaterale overleg nemen van Surinaamse zijde deel de ministers Stephen Tsang van Handel, Industrie & Toerisme, Ronni Benschop van Defensie, Rabin Parmessar van Landbouw Veeteelt en Visserij, Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen en Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport & Communicatie.

Later op de dag zijn er meetings gepland met de vliegmaatschappijen Fly Allways en Suriname Airways. Ook zal er in de avond een ontmoeting zijn met ondernemers uit de agrarische-, mijnbouw-en horecasector. Op 29 mei zullen er veldbezoekjes plaatsvinden en zal er een persmoment worden gehouden te Colakreek in het district Para. Op het ressort zal een samenwerkingsovereenkomst worden getekend, die als leidraad zal dienen. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May