In de lucht schieten bij begrafenisritueel anders bekeken
21 May 2019, 03:43
foto


Als reactie op hetgeen de ABOP-voorzitter aangeeft, dat het gebruikelijk is om bij een uitvaart schoten te lossen, wil ik het volgende aangeven. Bij het afvuren van scherpe patronen in de lucht, weten we niet waar de projectielen (kogels) terecht komen, rekening houdende met de windsterkte en de richting. Als we nagaan hoeveel kogelinslagen op woningen en andere gebouwen er jaarlijks worden geregistreerd, dan moeten we anno 2019 voorzichtiger omgaan met onze wapens. Schieten in de lucht hoeft nog geen veilige richting te zijn en dat weet de ABOP-voorzitter. 

Een kogel, die naar boven gaat bereikt zijn hoogtepunt. Bij terugkeer naar beneden, ontwikkeld deze een dusdanige snelheid die schade kan toebrengen. Gaat u maar na bij de gevallen die geregistreerd staan, waarbij de kogel door het dak in de woning terecht is gekomen en daarna iemand heeft verwond. Wanneer een kogel een dak doorboord en daarna ook nog een inslag op de vloer achterlaat, dan kunnen we best wel begrijpen, dat in de lucht schieten even gevaarlijk is. Dat er in de richting van het bos is geschoten, wil nog niet zeggen, dat niemand zich daar bevond.

Ik keur het daarom af, dat er bij een begrafenis met scherpe patronen geschoten word. Indien het een ritueel is, waarbij er knallen geproduceerd moeten worden, dan kan dat middels een alarm pistool gedaan worden. Deze wapens gebruiken knalpatronen of de zogenaamde losse flodders. De knallen van de losse flodders zijn even krachtig als die van scherpe patronen.

Ricardo E. Venetiaan
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May