Bouterse: Ik ben blij met Waidoe, al haalt hij nul zetels
17 May 2019, 00:00
foto
William Waidoe maakte zijn ondersteuning voor de NDP-fractie en regering bekend in De Nationale Assemblee, maandag. (Foto: Raoul Lith)


"Ik ben heel erg blij met Waidoe. Er zijn NDP'ers die zeggen hij heeft niks achter zich. Al haalt Waidoe nul zetels, ben ik bijzonder blij met hem. Ik weet wat ik heb aan Waidoe". Zo reageert president Desi Bouterse, die ook voorzitter is van de NDP op een vraag tijdens een persconferentie die donderdag is gehouden. 

William Waidoe heeft formeel bekendgemaakt dat hij de NDP-fractie en de regering zal ondersteunen. Hij heeft aan Assembleevoorzitter Jennifer Simons ook gevraagd om fysiek op een andere plaats te zitten dan bij de fractieleden van Pertjajah Luhur. Assembleelid Rachied Doekhie heeft zijn mening over Waidoe zijn overstap niet onder stoelen of banken gestoken. Volgens hem heeft Waidoe geen toegevoegde waarde. Hij zou niet eens vijftig personen achter zich hebben. Waidoe zou geëist hebben dat hij op een verkiesbare plaats wordt gekandideerd en dat Doekhie niet meer voorkomt op de kandidatenlijst. 

Bouterse zegt dat Waidoe heel goed ingezet zal worden. "Ik heb geen enkel probleem. Integendeel. Ik hoop dat hij luistert. Ik ben bijzonder blij met elke versterking, overigens," benadrukte de president. Hij ziet Waidoe niet als een verrader. De NDP is een organisatie met een concept en een ideologische achtergrond. "Wanneer mensen zich verdiepen en willen komen ondersteunen. Dan willen zij het idee komen ondersteunen. Het is geen kwestie van mensen lopen over."
Advertenties

Thursday 02 May
Wednesday 01 May