Doekhie: Waidoe heeft geen toegevoegde waarde
14 May 2019, 05:37
foto
Assembleelid Rachied Doekhie


"De winst met de komst van William Waidoe voor de NDP is nihil. Hij heeft niet eens echt vijftig personen achter zich." Dit zegt Assembleelid Rachied Doekhie (NDP) om een reactie gevraagd aan Starnieuws. "Eenieder mag erbij komen in de partij, maar er mogen geen eisen worden gesteld," benadrukt Doekhie. "In dat geval mag de persoon de pot op". 

Doekhie steekt zijn mening over de overstap van Waidoe niet onder stoelen of banken. Ook in zijn eigen partij heeft hij duidelijk gemaakt dat Waidoe geen meerwaarde betekent voor de partij. Indertijd zijn politici van Pertjajah Luhur in Nickerie ook overgelopen naar de NDP. "Maar Somohardjo heeft zijn 3.000 stemmen behouden in Nickerie. En dat zal nu ook het geval zijn," voorspelt de politicus. 

Mensen stemmen op een partij en niet op een persoon. "Wie de partij wil ondersteunen is welkom, maar dan zonder voorwaarden. Je kan niet vragen om hoog op de lijst te worden gekandideerd en ook geen andere privileges willen," zegt Doekhie. Hij keurt in elk geval de eisen die gesteld zijn, af. "Want dan kom je om jezelf en niet om de partij". Doekhie voegt eraan toe dat hij nooit respect kan hebben voor iemand die nauwelijks tien jaar in de politiek zit en al vier partijen heeft doorlopen vanwege hebzucht. 

Saturday 30 May
Friday 29 May
Thursday 28 May