PRO reikt eerste ondernemers award uit in Coronie
13 May 2019, 12:27
foto
Moeder Clemmy Tay uit Coronie heeft de eerste Ondernemers Award van Pro uitgereikt gekregen van ondervoorzitter Joan Nibte. (Foto: PRO)


De eerste Ondernemers Award van de Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO) is gegeven aan moeder Clemmy Tay uit Coronie. Zij barstte in tranen uit toen zij de onderscheiding ontving van ondervoorzitter tevens politiek leider van PRO, Joan Nibte. Zij is uitgeroepen tot de beste ondernemer van Coronie 2018-2019.

Moeder Clemmy is ruim 40 jaar geleden begonnen op haar fiets, waarmee ze haar eigen producten aan de man bracht. Eigen gemaakte producten zoals cososolie, honing, allerhande koekjes, zuurgoed. Nu staat ze op het Tata Colin pleintje te Totness, Coronie, en is ze alom bekend onder zowel de lokale bevolking alsook de dagelijkse reizigers die de Oost-Westverbinding afleggen.

Op het goed bezochte Moederdag-event van de Stichting Stipaco werden vijf ondernemende moeders gehuldigd vanwege hun inzet en inbreng aan de ontwikkeling van het district Coronie. De PRO stimuleert ondernemerschap met als doel om mensen zelfredzaam te maken. Zo is er een pilot project geïnitieerd waarbij ondernemers worden gefinancierd en begeleid bij hun onderneming. De ondernemers worden gedurende het gehele traject ondersteund om zodoende ervan verzekerd te zijn dat de projecten door hen ontwikkeld slagen en er afzet is. Het gaat veelal om landbouw- en veeteeltprojecten.

Het project Jepi De, welke de startende ondernemende vrouw de mogelijkheid geeft om haar ondernemersplan tot ontwikkeling te brengen, is zondag in gang gezet. De vrouwen zijn zeer verheugd met dit programma en hebben aangegeven ready te zijn om hun krachten in te zetten voor de duurzame ontwikkeling van het Cocosdistrict, meldt PRO.  De aanwezigen waren het ermee eens dat Moeder Clemmy verdiend in aanmerking is gekomen voor de eerste PRO Ondernemers Award. Deze erkenning moet ervoor zorg dragen dat personen beter gemotiveerd worden om hun onderneming tot bloei te brengen door te volharden en te vertrouwen in eigen kunnen.
Advertenties

Monday 25 May
Sunday 24 May
Saturday 23 May