Deze week extra aandacht voor verkeersveiligheid
06 May 2019, 22:23
foto
De Road Safety week is ingeluid met het plakken van een poster met de 10 verkeersgeboden op het ministerie van Justitie en Politie door de directeur van Justitie, Marianne Chin A Fat en KSV-voorzitter, Helmut Gezius (2e v. r) (Foto: Juspol/NII)


Deze week zal er extra aandacht zijn voor verkeersveiligheid. De Road Safety week is ingeluid door het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV), de Pan American Health Organization (PAHO) en het ministerie van Justitie en Politie (Juspol). De directeur van Justitie, Marianne Chin A Fat en KSV-voorzitter, Helmut Gezius, hebben in dit verband vandaag een poster rond het thema op het ministeriegebouw geplakt.

De Road Safety week is een doelbewuste activiteit om de weggebruikers te informeren, te overtuigen of te motiveren hun zienswijze ten aanzien van de verkeersveiligheid bij te stellen en, indien nodig, hun ongewenst gedrag te veranderen, zegt de voorlichting van Juspol, via het Nationaal Informatie Instituut. Hierbij is een mentaliteitsverandering van groot belang. Indien het menselijk gedrag in het verkeer positief kan worden beïnvloed, zal dan het aantal verkeersongevallen sterk verminderen.

Bij het ministerie van Volksgezondheid en bij De Nationale Assemblee zijn ook posters geplakt. De posters bevatten de KSV 10 verkeersgeboden. Volgens de ondervoorzitter van KSV, Eugenie Esajas zijn deze geboden afgeleid vanuit de meest voorkomende zaken die door de politie geconstateerd worden bij verkeerscontrole. “De bedoeling van de verkeersgeboden is dat de burgers goed naar ze kijken en zich afvragen hoe het staat met hun gedrag. Wij willen het gedrag van de mensen dus positief beïnvloeden”, zegt Esajas.

Het publiek zal via diverse media, informatie krijgen over veilig verkeer. Het Korps Politie Suriname (KPS) zal de focus leggen op de wettelijk gestelde voorschriften zoals overschrijding van de maximaal toegestane snelheid, het rijden op zodanige wijze, het rijden onder invloed van alcohol en het niet dragen van een veiligheidsgordel. Samen met de verkeersbrigadiertjes zal er ook extra aandacht besteed worden aan veilig verkeer, zegt Juspol.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May