Brunswijk voor vijf jaar herkozen als voorzitter ABOP
05 May 2019, 15:39
foto
Ronnie Brunswijk (midden) is voor de derde keer gekozen als voorzitter van de ABOP. Het bestuur is uitgebreid van 17 naar 23 leden. De ABOP telt nu vijf ondervoorzitters.


Ronnie Brunswijk is voor de derde keer gekozen tot voorzitter van de Algemene Bevrijdings en Ontwikkelings Partij. De verkiezing werd zondag gehouden in het ABOP Centrum aan de Verlengde Keizerstraat tijdens een druk bezochte vergadering van de partij. De voorzitter riep zijn  gehoor op om het werk te blijven voorzetten en massaal de ondersteuning te geven aan de partij.

Deze algemene ledenvergadering van de geel-zwarte partij kende enkele bijzonderheden. Zo is het aantal bestuursleden  van 17 naar 23 verruimd. Er zijn nu vijf ondervoorzitters. Ook is het bestuur voor 5 jaar in plaats van 3 jaar gekozen.  Het bestuur is verjongd en meer kader is ingebracht. Op de vergadering is er een nieuw congresbestuur gekozen onder voorzitterschap van Gilbert van Lierop. Marinus Bee die congresvoorzitter was, is nu secretaris van het hoofdbestuur. 

Brunswijk zegt dat de partij nu groeiende is in alle opzichten alsook het binnenland en de overige districten. Naar schatting is de telling op 40.000 leden, beweert Brunswijk. "Wij bepalen met ons allen over de partij. Alleen kunnen we niet met zijn allen in de leiding zitten. Het werk is veel en laten we het met zijn allen doen en het land naar hogere hoogten brengen."

De herkozen partijvoorzitter zegt blij te zijn met de consensus binnen de organisatie.  Dit geeft volgens hem aan dat "we niet in strijd zijn met elkaar maar dat er ook vertrouwen is in de voorzitter. Eenheid is wat wij willen en in overleg met elkaar treden.  Met dit team willen wij de bevrijding in alle fronten brengen voor Suriname," benadrukt de partijleider. 

De ondervoorzitters van de partij zijn Joël (Bordo) Martinus, Diana Pokie, Hendrik Cairo, Waldo Jeso en Marinus Cambiel.  De penningmeester is geworden Militia Sentelia. Voorts is er een bestuurscollectief in leven geroepen waar Seeka, ABOP en de beweging DUS zitting in hebben. Brunswijk maakt gelijk gebruik van de gelegenheid om de verkiezingscoördinatoren van Paramaribo bekend te maken. Deze zijn Leo Brunswijk en Martinus elk belast met een speciale taak. 
Advertenties

Friday 12 August
Thursday 11 August
Wednesday 10 August