NPS wil grondig onderzoek naar grootschalige corruptie SPSB
05 May 2019, 06:31
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland en ondervoorzitter Jerrel Pawiroredjo tijdens de bijeenkomst op Ephraimzegen.


Leiders van de NPS hebben in het weekend fel uitgelaten over perikelen bij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB). Voorzitter Gregory Rusland en ondervoorzitter Jerrel Pawiroredjo willen dat de autoriteiten optreden en grondig onderzoek doen naar de misstanden bij de bank. Beide politici benadrukken dat het niet gaat om zomaar zaken, maar dat er sprake is van ernstige malversaties. Pawiroredjo zei zaterdagavond op een partijvergadering in Commewijne dat het gaat om grootschalige corruptie "waar je gro skin van krijgt". 

De NPS heeft vrijdag twee kernen geïnstalleerd te Ephraimzegen en zaterdag zijn de kernen Tamanredjo en Mariënburg geïnstalleerd. Diverse sprekers hebben benadrukt dat de NDP-regering naar huis moet, want in negen jaar tijd is het volk verarmd. Er is nog een jaar te gaan, waarbij men nog meer huis zal houden volgens Rusland, want het einde is in zicht. Wat bij de SPSB gebeurt, moet grondig onderzocht worden, zei Rusland vrijdag te Ephraimzegen. Als deze regering dat niet doet, zal de NPS de zaak onderzoeken wanneer ze in 2020 aan de macht komt. 

Pawiroredjo zei zaterdagavond in Commewijne dat NPS niet zomaar dingen zegt. Overigens zijn het NDPers volgens de politicus die de zaken over de bank naar buiten hebben gebracht, omdat het gaat om stelen van geld van het volk. "Het gaat om een georganiseerde misdaad," stelde Pawiroredjo. Hij riep de instituten om de zaak te onderzoeken. De NPS zal op geen enkele manier corruptie tolereren. Hij bracht in herinnering dat zijn partijgenoot Athur Tjin A Tsoi de corruptie bij EBS aan de kaak heeft gesteld en de procureur-generaal gevraagd heeft om een onderzoek in te stellen. 

Marlon Budike, voorzitter afdeling Commewijne van de NPS, zei dat de kernen die geïnstalleerd zijn ervoor moeten zorgen dat de NPS zichtbaar is in het district. Er moet hard gewerkt worden om de mensen ervan te overtuigen dat ze moeten stemmen voor de NPS. Budike benadrukte dat om een land tot ontwikkeling te brengen er goede leiders nodig zijn. Die zijn er niet in deze regering. De NPS heeft volgens hem niet alleen kader, maar topkader om het land uit het diepe dal te halen. De partij heeft hier ook veel ervaring in. Goed bestuur is belangrijk om de crisis in het land het hoofd te kunnen bieden. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May