Agrobeurs slagzin: 'Buy Local, Brand Global'
03 May 2019, 09:24
foto
Op de Made in Suriname Agrobeurs worden zoals gebruikelijk diverse producten verkocht. Er is veel belangstelling voor planten en bloemen. (Foto: LVV/NII)


De Made in Suriname Agrobeurs 2019 wordt tot en met zaterdag gehouden op het KKF-beursterrein. Dit jaarlijks terugkerend evenement heeft als slagzin 'Buy Local, Brand Global'. Als co-partner staat het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in de buitenhal van het terrein. 

Ook dit jaar doen verschillende agrarische- en productiebedrijven mee aan de beurs. Het ministerie wordt door de onderdirectoraten Landbouw, Veeteelt, Visserij, Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking, en Planning en Ontwikkeling vertegenwoordigd. Er wordt informatie verstrekt over onder andere de import en export van planten en plantdelen en bestrijdingsmethoden van ziekten en plagen. 

LVV meldt via het Nationaal Informatie Instituut dat elke dag demonstraties gegeven worden over de verschillende plantvermeerderingstechnieken en er wordt plantmateriaal verkocht. Enkele bedrijven en instellingen waarmee het ministerie een samenwerkingsrelatie heeft, zijn ook geaccommodeerd in de buitenhal. Het gaat om onder andere Gopex International NV, Rogam Farm, NV Grassalco InVitroPlants, Melkcentrale NV, Farmers World, Stichting Polytechnic College Suriname en Sur Organic & Hydro Crops. Door ondernemingen in de gelegenheid te stellen hun producten of diensten meer bekendheid te geven, wordt met deze beurs invulling gegeven aan de Public-Private-Partnership.

De beurs is woensdag geopend en is voor het publiek toegankelijk van 17.00 tot 22.00 uur. 
 


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May