Om 1.00 uur: Nog steeds niet alle deelnemers binnen
28 Apr 2019, 01:00
foto
De Nationale Democratische Partij (NDP) is de grootste groep die deelneemt aan de wandelmars. Ook de afdeling Nickerie van de NDP is van de partij. (Foto's: René Gompers)


De 55e editie van de Avondvierdaagse is nog steeds gaande. Een aantal groepen is de route nog aan het afronden maar het is een al feest op straat. Het is immers 'bigi yari' want 'Na 55 yari w'e waka k'ba', zoals het thema voorschrijft.

Bij het BVSS terrein wordt er nog een laatste show gegeven. Het publiek gaat uit zijn dak bij sommige groepen. Aan de Waterkant bij de hotspot van Fernandes-McDonald worden gewapende machten, politieke leiders, leden van De Nationale Assemblee en het kabinet onderworpen aan het 'beleid' van de artiest Enver Panka. President Desi Bouterse, NPS- voorzitter Gregory Rusland en Edward Belfort van de Abop zijn enkele van de leiders die verplicht worden te dansen. Hun 'moves' laten het publiek in gejuich uitbarsten.

De groepen stromen nog steeds swingend naar binnen. Brassband- en Alekemuziek overheersen op de AVD. Op het veld aangekomen gaan sommige deelnemers direct naar huis, anderen blijven nog hangen. Vermoeid zakken sommigen op de banken van de tribune. Anderen gaan zitten op het grasveld. "De uitslag van de AVD wordt bekendgemaakt wanneer de laatste groep binnen is," wordt er meegedeeld door de speakers. Ondertussen gaat het feest door.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May