Visserijsector opgeschrikt door vissende fabrieksschepen
27 Apr 2019, 00:00
foto


De visserijsector is opgeschrikt over het feit dat twee van de zes Chinese fabrieksschepen hebben gevist in de wateren van de bevolkingsvisserij. De boten zijn gesignaleerd tussen Coppename en Albina. Vissers hebben hierover melding gemaakt bij onder andere de Surinaamse Seafood Associatie (SSA) en het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij.

De SSA en vissers hebben tegenover Starnieuws bevestigd dat de trawlers hebben gevist in de Surinaamse wateren. Zij vinden dat president Desi Bouterse gedesavoueerd is geworden. De president heeft de vorige week vrijdag met de sector een onderhoud gehad. Daarbij heeft hij aangegeven dat de trawlers het land moeten verlaten. Zij krijgen geen vergunning om hier te vissen.

Uit satellietbeelden blijkt dat twee van de vissersboten zich niet bevonden op de locatie waar zij zich ophielden. "De vissers waren behoorlijk geschrokken van de enorme schepen die aan het vissen waren. Zij zijn ook bereid om te getuigen hierover," zegt de SSA.

De visserijsector verwacht dat de president zo snel mogelijk ingrijpt. De formaliteiten moeten zo snel mogelijk in orde gemaakt worden opdat de trawlers voorgoed uit de Surinaamse wateren verdwijnen.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May