Man komt terug op verklaring over dood arbeider
26 Apr 2019, 13:16
foto


Ondernemer Alfred D. alias ‘Kanten’ (52) heeft bij het traditioneel gezag bekend dat vorig jaar een arbeider om het leven is gekomen door een kogel die hij heeft afgevuurd. Eerder was verklaard dat de man gedood werd tijdens een vuurgevecht door rovers. Na een krutu is de man door het traditioneel gezag gisteren overgedragen aan de recherche van regio Oost aangehouden voor overtreding van de Vuurwapenwet.

Op dinsdag 10 juli 2018 heeft er een roofoverval plaatsgevonden op de werkplek van de ondernemer te Kapasi Tabiki. Daarbij schoten de rovers op hem en zijn arbeiders. Alfred D. schoot met een jachtgeweer terug op de rovers. Tijdens de schotenwisseling werd een arbeider geraakt en overleed ter plaatse.

De rovers gingen bij de overval met een kilogram goud ervandoor. Tijdens het politionele onderzoek kwam uit getuigenverklaring vast te staan dat de arbeider door de rovers was doodgeschoten. In de maand april van dit jaar meldde de ondernemer zich bij de gezagsdragers en kwam terug op zijn eerder afgelegde verklaring bij de politie. Hij verklaarde dat de arbeider was geraakt door een schot uit zijn jachtgeweer.

Alfred D. is door de gezagsdragers overgedragen aan de rechercheurs en overgebracht naar het politiebureau van recherche Oost. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de man ingesloten voor onder andere doodslag en overtreding van de Vuurwapenwet. Het jachtgeweer waarvoor de verdachte geen vergunning heeft, is nog niet achterhaald, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May