Eindelijk nieuwe jeugdambassadeurs
20 Apr 2019, 18:36
foto
De vier nieuwe jeugdambassadeurs. Van l-r: Charmain Pansa, Sivern Hammen, Georgette Grootfaam en Dwight Prade. (Foto NJPP


In een zes uren durende meeting zijn de verkiezingen bij zowel de vrouwen als mannen tot Caricom Jeugdambassadeurs en de UN Sustaineble Development Goals Ambassadeurs gekozen. Georgette Grootfaam is met 14 stemmen gekozen tot de vrouwelijke Caricom jeugdambassadeur en haar mannelijke collega is geworden Dwight Prade met 15 stemmen. De verkiezing heeft plaats gehad in de vergaderzaal van het ministerie van Buitenlandse zaken.

In totaal waren er dertien kandidaten voor de vier functies. Op 6 april was er een presentatie aan het Nationaal Jeugd Parlement en hadden toen alle kandidaten tien minuten de tijd om het parlement te overtuigen waarom zij de geschikte kandidaat waren. Toen al bleek dat er enkele favorieten waren, echter waren alle ogen gericht op vandaag.

Reeds bij aankomst moesten de kandidaten van de verkiezingscommissie de telefoons inleveren. De verkiezingscommissie stond onder leiding van Emanuel Sanvisi. De kandidaten moesten een onderwerp uit een bowl kiezen waarvan een statement moest worden geschreven. Deze moest binnen vijf minuten worden gepresenteerd aan het NJP. De presentatie moest in het Engels. Grootfaam moest over Surinames Caricom portefeuille op community development, gericht op jeugd, sport en cultuur ingaan. Dit heeft ze voortreffelijk binnen vijf minuten gepresenteerd.

Grootfaam is blij dat ze is gekozen. Ze hoopt dat Suriname alsnog na achttien jaren in de gelegenheid wordt gesteld om het jeugdvoorzitterschap binnen Caricom kan opeisen. Na al de perikelen rond de verkiezing en de vertraging die dit met zich heeft meegebracht, heeft Suriname nog net de boot gemist voor het voorzitterschap.

De UN SDG ambassadeur is Sivern Hammen. Hij was de enige mannelijke kandidaat en is met 17 stemmen gekozen. Volgens hem waren de verkiezingen ook vlot. Zijn onderwerp was geweld tegen vrouwen en meisjes. De rode draad tijdens zijn betoog was om bij de jeugd te beginnen met awareness. Het is belangrijk om vooral de harde realiteit voor te houden om zo het geweld te ontmoedigen stelde hij.

Al de gekozenen zullen twee jaren aanzitten. Hammen wil sowieso werken aan de awareness van deze doelen en projecten creëren. Zijn prioriteit gaat naar doel 1 armoede bestrijden, 4 kwalitatief goed onderwijs en doel 17 partnerschappen. Zijn vrouwelijke collega is Charmain Pansa, die met 17 stemmen is gekozen tot UN SDG ambassadeur.

Ala-D Media
Advertenties

Sunday 24 May
Saturday 23 May