Breeveld keurt extreme verhogingen rijbewijzen af
17 Apr 2019, 00:56
foto
Assembleelid Carl Breeveld


Assembleelid Carl Breeveld, lid van de vaste commissie Justitie en Politie, keurt de extreme verhogingen van rijbewijzen af. De samenleving wordt ermee geconfronteerd dat ineens honderden procenten extra moeten worden betaald voor rijbewijzen. Vanaf 1 mei moeten mensen ineens SRD 350 neertellen voor een rijbewijs en voor een duplicaat SRD 500.

"We hebben de perikelen al gezien bij de abrupte invoering van de rij- en voertuigen belasting. Naast vele protesten van burgers vanwege de slechte uitvoering (waar en hoe betalen en afhalen van stickers) was het steeds weer vooruitschuiven van de ingangsdatum, maar ook volgde een proces bij de rechter rond deze aangelegenheid. Een bewijs dat burgers het niet meer automatisch accepteren. 'Den sma e firi en ini den saka'. Dit noem ik wanbeleid. Onvoorspelbaar voor burgers, die veelal de eindjes aan elkaar moeten knopen," zegt Breeveld in een reactie tegenover Starnieuws.

Het Assembleelid vindt dat de regering helder moet communiceren waarom deze enorme verhoging bij de afdeling Rijbewijzen zo dringend noodzakelijk is geworden. "Is er misschien een stijging in kosten voor levering van materiaal door bedrijven? Of heeft men nieuw personeel aangetrokken? Zou dat worden uitgelegd, dan zouden delen van de samenleving het misschien begrijpen. Transparantie is in deze kwestie opnieuw ver te zoeken en verantwoordingsplicht van de regering naar de samenleving toe wordt duidelijk niet serieus genomen!" concludeert Breeveld.
Advertenties

Monday 25 May
Sunday 24 May
Saturday 23 May